Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τρεις υπουργοί ζητούν αναβολή του Brexit, εάν δεν υπάρξει έγκριση του Κοινοβουλίου σε μία συμφωνία με την ΕΕ

Βρετανία: Τρεις υπουργοί ζητούν αναβολή του Brexit, εάν δεν υπάρξει έγκριση του Κοινοβουλίου σε μία συμφωνία με την ΕΕ
Βρετανοί υπουργοί εκφράζουν ανοικτά την αντίθεσή τους στο σενάριο μιας εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Τρεις Βρετανοί υπουργοί τάχθηκαν σήμερα υπέρ μιας αναβολής του Brexit, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου, στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το Κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι υπουργοί Επιχειρηματικότητας Greg Clark Εργασίας Amber Rudd και Δικαιοσύνης David Gauke εκφράζουν με αυτό τον τρόπο ανοικτά την αντίθεσή τους στο σενάριο μιας εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, την οποία η πρωθυπουργός Theresa May αρνείται από την πλευρά της να αποκλείσει.
«Ελπίζουμε πως το Κοινοβούλιο θα αναγνωρίσει την ανάγκη να εγκαταλείψουμε την ΕΕ με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου», γράφουν οι τρεις υπουργοί στην εφημερίδα Daily Mail.
«Αν δεν υπάρξει καμία πρόοδος στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, η άποψη που συνάγεται από το Κοινοβούλιο είναι σαφής: θα ήταν καλύτερα (…) να αναβάλουμε την ημερομηνία αποχώρησής μας από το να βγούμε με άτακτο τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου», προσθέτουν.
Σύμφωνα με τους τρεις υπουργούς, μια έλλειψη συμφωνίας κινδυνεύει να προκαλέσει «σοβαρή» ζημιά στη βρετανική οικονομία και να απειλήσει την «ακεραιότητα» του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οποιοδήποτε αίτημα για αναβολή θα πρέπει να εγκριθεί από τις υπόλοιπες 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά τη μαζική απόρριψη της συμφωνίας διαζυγίου από τους Βρετανούς βουλευτές τον Ιανουάριο, η πρωθυπουργός Theresa May προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί μια νέα εκδοχή του κειμένου, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.
«Έπειτα από μήνες αβεβαιότητας, είναι καιρός οι βουλευτές να αναγνωρίσουν την ανάγκη να έχουμε μια συμφωνία, να δεχθούν ότι είναι η μοναδική δυνατή συμφωνία και να την υποστηρίξουν», επιμένουν οι Greg Clark, Amber Rudd και David Gauke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης