Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χιονοπτώσεις σε Λήμνο και Λέσβο – Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιονοπτώσεις σε Λήμνο και Λέσβο – Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Έντονη είναι η χιονόπτωση σε Λήμνο και Λέσβο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάνει γνωστό σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τη μετακίνηση των οχημάτων, ενώ υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες της βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα νησιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στο νησί της Λήμνου η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους από Κορνό προς Σαρδές, από Θέρμα προς Λιβαδοχώρι και από Πλατύ προς Θάνος γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης, στο νησί της Λέσβου έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές της Αγιάσου και του Αμπελικού, όπου η κίνηση των οχημάτων πάνω από το ίδρυμα Θεομήτωρ- Σανατόριο ενδείκνυται να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο συγκεκριμένο σημείο ήδη βρίσκεται πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, όπως για παράδειγμα μεταφορά ασθενών.
Στο μεταξύ, στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω του επικείμενου παγετού θα είναι αυξημένη η ολισθηρότητα επί του οδοστρώματος.
Τέλος, τονίζεται ότι οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα νησιά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης