Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (υπ. Άμυνας Τουρκίας): Να μην υπάρξει κενό εξουσίας, κατά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία

Akar (υπ. Άμυνας Τουρκίας): Να μην υπάρξει κενό εξουσίας, κατά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία
Η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει περίπου 400 Αμερικανούς στρατιώτες μεταξύ δύο περιοχών της Συρίας
Δεν πρέπει να υπάρξει κενό εξουσίας κατά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, τόνισε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε την Παρασκευή (22/΄2/2019), πως η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει περίπου 400 Αμερικανούς στρατιώτες μεταξύ δύο περιοχών της Συρίας, μία ανατροπή από τον Donald Trump η οποία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την παραμονή στρατευμάτων από συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ στη χώρα.
«Υπενθύμισα στους εταίρους μας ότι δεν πρέπει να υπάρχει κενό εξουσίας κατά τη διάρκεια της απόσυρσης», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar στο Anadolu, περιγράφοντας τις συνομιλίες του στις ΗΠΑ με τον Αμερικανικό ομόλογό του Patrick Shanahan.
Ο Trump είχε διατάξει την αποχώρηση και των 2.000 στρατιωτών των ΗΠΑ από τη Συρία τον Δεκέμβριο 2018, αφού δήλωσε ότι είχαν νικήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Η ξαφνική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των ΗΠΑ.
Όμως τελικά πείστηκε, Αμερικανοί στρατιώτες να συμμετάσχουν σε μία συνολική δύναμη 1500 ανδρών που θα απαρτίζεται από Ευρωπαίους συμμάχους για τη δημιουργία και τη διατήρηση μίας «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης