Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Τουρισμού: Προς δημοπράτηση έργο ύψους 1,2 εκατ. για την προστασία της λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου

Υπ. Τουρισμού: Προς δημοπράτηση έργο ύψους 1,2 εκατ. για την προστασία της λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου
Με παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού ,Έλενας Κουντουρά, προχωράει προς δημοπράτηση έργο ύψους 1,2 εκατ. για την προστασία της λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου
Την προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Τουρισμού με το Δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, για την προστασία της λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου παρέδωσε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Τουρισμού.
Το έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και κατόπιν της παρέμβασης της Υπουργού προχωράει προς δημοπράτηση.
Ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε την υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της, καθώς με την υλοποίηση του έργου, το ήδη κατασκευασμένο καταφύγιο τουριστικών σκαφών Λημνιών Βολισσού Χίου θα είναι πλήρως προστατευμένο από τους ανέμους και θα μπορούν τόσο τα τουριστικά, όσο και τα αλιευτικά σκάφη, να ελλιμενίζονται με ασφάλεια, συμβάλλοντας έτσι και στην ανάδειξη της Χίου σε ασφαλές προορισμό θαλάσσιου τουρισμού.
Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών που αφορούν στην προετοιμασία για τη νέα θερινή τουριστική περίοδο, η δυναμική προώθηση και προβολή της Χίου σε νέες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης, και οι προτεραιότητες για την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού της προϊόντος.
Επίσης, συζητήθηκαν και θέματα συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία που αφορούν κυρίως την βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Χίου με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού και την προσέλκυση με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού νέων αεροπορικών συνδέσεων απευθείας από αεροδρόμια του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης