Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός για την ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου

Στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός για την ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου
Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου τον Έλληνα πρωθυπουργό, συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος
Έφτασε απόψε (23/2) στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Sharm El-Sheikh, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει Κυριακή και Δευτέρα (24-25/2/2019) στην ιστορική πρώτη Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων και Αρχηγών κρατών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου.
Μία Σύνοδος Κορυφής που συγκεντρώνει 49 κράτη από τις δύο περιοχές, από τις πλουσιότερες του πλανήτη, και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 12% του πληθυσμού όλης της γης.
Αλλά, και μία Σύνοδος που μπορεί να δείξει το πόσο άρρηκτοι είναι οι δεσμοί της Ελλάδας και των αραβικών κρατών, που αποτελούν σχέσεις ιστορικές και παραδοσιακές.
Απόδειξη των κοινών προσπαθειών της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου, για την επίτευξη κοινών στόχων για την ευημερία των λαών των δύο αυτών περιοχών του πλανήτη, είναι η συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Aboul Gheit, τη Δευτέρα το πρωί, και οι διμερείς συναντήσεις με ηγέτες των κρατών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.
Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου του Sharm El-Sheikh τον Έλληνα πρωθυπουργό, συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS