Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ζήτημα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας"

ΝΔ: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ζήτημα
«Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», τονίζει η ΝΔ
Να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα, ζητά η ΝΔ από τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, με αφορμή δημοσίευμα του  BBC, το οποίο με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι «στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα».
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεν  πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε.
Σήμερα το έκαναν.
Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα.
Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”», συμπληρώνοντας ότι «η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό».
Η ΝΔ σημειώνει ότι σήμερα το BBC  «με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”» και καλεί «τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα.
Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή».
«Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», καταλήγει η ΝΔ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης