Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η τεχνική εικόνα της αγοράς και τα κρίσιμα γεγονότα της εβδομάδας που ξεκινάει

tags :
Η τεχνική εικόνα της αγοράς και τα κρίσιμα γεγονότα της εβδομάδας που ξεκινάει
Τι αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης στο εβδομαδιαίο σχόλιο της Beta ΑΧΕΠΕΥ – Ο κινητός των 200 ημερών και τι δείχνει η ιστορία
O Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε υπεραγορασμένες ζώνες στα ημερήσια διαγράμματα τιμών γεγονός το οποίο ενισχύει την πιθανότητα μιας άμεσης διόρθωσης η οποία ενδεχομένως να ξεκίνησε την Παρασκευή καθώς ήδη ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε την εκθετική ζώνη τιμών του κινητού μέσου των 200 ημερών, , σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος ανάλυσης στην Beta ΑΧΕΠΕΥ.
Η διόρθωση θα έχει χαρακτήρα κατοχύρωσης των γρήγορων κερδών των πέντε εβδομάδων και το πέρας της με τα ως τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι θα εκτονωθεί σε πρώτο χρόνο κοντά στις 660 μονάδες.
Θεωρητικά η επόμενη αντίσταση και ενδεχομένως ένα ισχυρότερο επίπεδο αύξησης της προσφοράς είναι ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών ο οποίος κινείται κατερχόμενος στην περιοχή των 690 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Η ιστορία έχει δείξει ότι σε σημαντικές μακροχρόνιες διασπάσεις τιμών είτε ανοδικές είτε καθοδικές η Αγορά κινείται σε δύο χρόνους δοκιμάζοντας αρχικά το κομβικό σημείο και επιστρέφοντας επιχειρεί την διαφυγή προς νέα επίπεδα τιμών μετατρέποντας την αντίσταση τιμών σε επίπεδο στήριξης.
Το σενάριο αυτό έχει την υποστήριξη των συναλλαγών καθώς η προοδευτική αύξηση των όγκων έγινε με γραμμικό τρόπο χωρίς απότομες εξάρσεις ένδειξη της συστηματικής προσπάθειας των αγοραστών να κατακτήσουν υψηλότερα επίπεδα.
Το τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να βρει τους αγοραστές αντιμέτωπους με την ολική επαναφορά της τάσης σε ανοδική στην πρώτη μεγάλη μάχη της χρονιάς που επιχειρεί να αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα του Γενικού Δείκτη, αναφέρει ο αναλυτής.
Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Moody’s την Παρασκευή 1η Μαρτίου δεσπόζει ως το
σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας που ξεκινάει καθώς θα προετοιμάσει το κλίμα για την φημολογούμενη έκδοση της ελληνικής δεκαετίας.
Πέρα από την Moody’s η έκθεση της Ε.Ε που θα αναφέρει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα 16 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 750 εκατ. ευρώ θα κυριαρχήσει στο οικονομικό προσκήνιο της εβδομάδας.
Θεωρητικά η έκθεση θα πρέπει να είναι έτοιμη στις 27 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά από το Euroworking των τεχνικών κλιμακίων ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιες από τις απαιτούμενες δράσεις να υλοποιηθούν μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου ώστε να είναι στο τραπέζι του Eurogroup της 11ης Μαρτίου.
Τα δύσκολα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αφορούν την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου (3 δις ευρώ) ο Τομέας της Υγείας και ο νέος νόμος Κατσέλη. Κατά τα λοιπά σήμερα, 25 Φεβρουαρίουμ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης της Τράπεζας της Ελλάδος μαζί με τα αποτελέσματα της BriQ Porpeties ενώ την Πέμπτη ανακοινώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης