Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Στήριξη από τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Στήριξη από τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να λαμβάνουν στήριξη από τις θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,45% στις 11.508 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 7.193 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,3% στις 5.229 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει 0,9% στις 20.446 μονάδες.
Στις 9.2456 μονάδες, με άνοδο 0,4% διαπραγματεύεται ο IBEX 35.
Στο ταμπλό πρωταγωνιστούν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των πρώτων υλών, καθώς η απόφαση του Donald Trump να καθυστερήσει την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, προκάλεσε ανακούφιση στους Ευρωπαίους εξαγωγείς.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανακοίνωση του Trump θα «ανακουφίσει» τις αγορές, ωστόσο τα κέρδη ενδέχεται να είναι περιορισμένα, επειδή οι επενδυτές ανέμεναν ήδη μία τέτοια κίνηση.
«Τα τελευταία νέα ενδέχεται να μην προσφέρουν σημαντική ώθηση κατά την έναρξη της εβδομάδας», σχολιάζει ο Tai Hui της J.P. Morgan Asset Management, προσθέτοντας ωστόσο ότι «συμβάλλουν στη στήριξη του θετικού επενδυτικού κλίματος».
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο του 2019, τα οποία αναμένεται επίσης να έχουν επίδραση στις αγορές.
Σημαντική πτώση 7,5% σημειώνει η μετοχή της Bank of Ireland, η οποία υποβάθμισε το outlook για το 2019, μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δ΄τρίμηνο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης