Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατσιαντώνης (ΝΔ) σε Τσακαλώτο: Να μειωθεί στο 10% η φορολογία των μερισμάτων

Κατσιαντώνης (ΝΔ) σε Τσακαλώτο: Να μειωθεί στο 10% η φορολογία των μερισμάτων
Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, να ενεργήσει άμεσα προς όφελος των επιχειρήσεων
Να "σπάσει" το λουκέτο που καραδοκεί για χιλιάδες επιχειρήσεις, που πνίγονται από τους ανελέητους φόρους, και να κάνει πράξη τις εξαγγελίες για τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων από το 15% στο 10%, όπως είχε προβλεφθεί και στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2019, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
"Αντιληφθείτε επιτέλους, ότι πρέπει να πάψετε να παίζετε με το ψωμί των Ελλήνων, και πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από υγιείς επιχειρήσεις, που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, και νέες προοπτικές για τη ζωή των πολιτών" τονίζει  ο Γιώργος Κατσιαντώνης, συμφωνώντας με την επιστολή του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ότι η διάταξη για τη μείωση, έστω και σταδιακή του φόρου στα μερίσματα, δεν έχει ακόμη κατατεθεί προκαλώντας την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου.
Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας θυμίζει με τη σειρά του, μέσα από το σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, " πως ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει ότι ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά σε βάθος τετραετίας από το 29% που είναι σήμερα στο 25% το 2022 με μείωση μιας μονάδας ετησίως. Επίσης, έχει εξαγγελθεί και η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 10% προκειμένου ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών να μειωθεί".
Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, να ενεργήσει άμεσα προς όφελος των επιχειρήσεων, αφού "ακούσει" τα όσα παραθέτει η Διοίκηση του ΣΘΕΒ, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή:
"H μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων δεν αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους των επιχειρήσεων που λαμβάνουν μερίσματα και πώς μια τέτοια απόφαση θα βοηθήσει τόσο στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και ιδιαίτερα των παραγωγικών επιχειρήσεων.
Με γνώμονα τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και πιστεύοντας πως οι οικονομικές συνθήκες για πραγματική ανάπτυξη το επιβάλλουν, η  Διοίκηση του ΣΘΕΒ ζητά  την άμεση ανάληψη των απαραίτητων ενεργειών των Αρμοδίων Υπουργείων".

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Παραμένει σε εκκρεμότητα η υλοποίηση της εξαγγελίας σας για άμεση μείωση της φορολογίας μερισμάτων από το 15% στο 10% - απαιτείται άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, καθώς θα επωφεληθούν χιλιάδες μικρομέτοχοι επιχειρήσεων, γεγονός που μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και ιδιαίτερα των παραγωγικών επιχειρήσεων».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της υπ’ αρ. πρωτ. 32/22-2-2019 εγγράφου επιστολής του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

www.bankingnews.gr


.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης