Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ο Zaev θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Kurz στον χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης

Αυστρία: Ο Zaev θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Kurz στον χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης
Ο Zoran Zaev θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Sebastian Kurz στον φετινό Χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Αυστριακού καγκελάριου, Sebastian Kurz, στον φετινό Χορό της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, όπως επιβεβαιώθηκε από την αυστριακή καγκελαρία.
Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Oesterreich», η οποία, χρησιμοποιώντας τους όρους «Μακεδόνας πρωθυπουργός» και «πρωθυπουργός της Μακεδονίας», επισημαίνει πως η πρόσκληση «ταιριάζει καλά» στην τρέχουσα πολιτική του καγκελάριου, που έχει κέντρο βάρους τα Δυτικά Βαλκάνια.
Σχετικό σημερινό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) με τίτλο «Χορός της Όπερας: Ο Ομοσπονδιακός καγκελάριος Kurz έχει ως προσκεκλημένο τον Βορειομακεδόνα πρωθυπουργό», αναφέρεται στην πρόσκληση προς τον «πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας», σημειώνοντας πως ο Zoran Zev θα είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος του Kurz, με τον οποίο θα έχουν νωρίτερα συνομιλίες.
Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός καγκελάριος ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που είχαν χαιρετίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή στις 25 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας την ως «πραγματικά ιστορική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης