Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων): Επιβεβαιωθήκαμε για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μ. Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων): Επιβεβαιωθήκαμε για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών
Δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή
«Δυστυχώς, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η Ένωση Κεντρώων επιβεβαιώθηκε για όσα μέχρι τώρα προειδοποιούσε αναφορικά με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων».
Αυτό τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Μάριος Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του BBC, υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού είναι πλέον γεγονός και καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για την «μειοδοτική» συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να καταδικάσει το εν λόγω δημοσίευμα επιδίδεται σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης» και επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη για συνεννόηση όλων των δημοκρατικών κομμάτων και σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ως εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε το ΥΠΕΞ των Σκοπίων προς τους δημοσιογράφους για τη σωστή χρήση του όρου «Μακεδονία», καθώς στο κείμενο γίνεται λόγος για: «μακεδονική» εθνική ταυτότητα, «μακεδονική» γλώσσα, «μακεδονική» κουλτούρα, «Μακεδόνες πολίτες» και «μακεδονική» ιστορία. Στο κείμενο, το οποίο όπως ισχυρίζεται το ΥΠΕΞ του γειτονικού κρατιδίου έχει γίνει γνωστό στον ΟΗΕ, αναφέρεται επίσης πως το επίθετο «βόρεια» δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης