Το Υπουργείο Εργασίας απαντά: Ο ΣΕΒ αναπολεί τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το Υπουργείο Εργασίας απαντά: Ο ΣΕΒ αναπολεί τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΕΒ αναπολεί τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Τη δική του απάντηση στην επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) έδωσε το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας πως ο ΣΕΒ εξέφρασε «την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο», «προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας».
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο διευκρινίζει ότι, το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το υπουργείο Εργασίας τόσο με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες.
«Φαίνεται ότι ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του.
Όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει.
Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας ότι η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS