Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Στις ευρωεκλογές θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα νικήσει ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη

Σπυράκη: Στις ευρωεκλογές θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα νικήσει ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη
Αντιδράσεις της ΝΔ για την τροπολογία του υπ.Εσωτερικών να «σπάσουν» τέσσερις δήμοι σε 10 μικρότερους
Την θέση πως στις ευρωεκλογές του Μαΐου η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα που θα νικήσει ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρότατη σύγκρουση με τους λαϊκιστές.
Θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα νικήσει, όπως όλα δείχνουν, ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη, θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα φέρει έναν άλλο αέρα στην Ευρώπη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σπυράκη αναφερόμενη στις ευρωεκλογές.
Σε ερώτηση μάλιστα αν οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό, η κα. Σπυράκη είπε ότι «μένει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί σ' αυτό».
«Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για αυτό γιατί είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν οι όροι των εκλογών.
Πρέπει να ξέρουμε με ποιους όρους θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές» είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα επικρατήσει και στις εθνικές εκλογές
Ερωτηθείσα για το εάν η ΝΔ ΝΔ έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, η κα. Σπυράκη τόνισε ότι «έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά».
Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κα.Σπυράκη εξέφρασε την αντίδραση της στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα την οποία τέσσερις δήμοι «σπάνε» σε δέκα μικρότερους.
«Αυτό που πληροφορούμαστε και εμείς είναι όσα ξέρετε και εσείς, από τον Τύπο.
Όμως, θα ήθελα να τοποθετηθώ επί της αρχής.
Για τη ΝΔ οι δήμαρχοι που θα επιλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει θέμα διασπάσεων των δήμων είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που επιχειρεί να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση λιγότερο από 90 μέρες πριν από τις εκλογές» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, η οποία έκανε λόγο για περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης.
«Επαναλαμβάνω ότι οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν σε αυτές τις εκλογές, θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν για τη ΝΔ.
Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις τακτικές της κυβέρνησης» είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ερωτηθείσα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κα.Σπυράκη υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι σε ενισχυμένη εποπτεία».
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι στο μικροσκόπιο και κυρίως πια όχι των θεσμών και των πιστωτών, είναι στο μικροσκόπιο και των επενδυτών και όσο παρατείνεται αυτή η αβεβαιότητα και σε σχέση με την πολιτική κατάσταση, όσο υπάρχει αυτό το τοξικό κλίμα σε σχέση με την πολιτική συμπεριφορά, όσο υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι ο βίος της κυβέρνησης έχει πια τελειώσει και μια άλλη κυβέρνηση έρχεται στα πράγματα, τόσο η Ελλάδα δεν αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τόσο η Ελλάδα δεν μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις, δεν μπορεί προσελκύσει δουλειές που αφορούν κάθε ελληνική οικογένεια» υπογράμμισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης