Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muscat (Μάλτα): Χρειάζεται κεντροαριστερή συμμαχία στην Ευρώπη απο τον Τσίπρα ως τον Macron

Muscat (Μάλτα): Χρειάζεται κεντροαριστερή συμμαχία στην Ευρώπη απο τον Τσίπρα ως τον Macron
To Politico για το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών
Υπέρ μιας κεντροαριστερής συμμαχίας με τη συμμετοχή και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τάσσεται ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat.
Σε δηλώσεις του στο Politico,  πρωθυπουργός της Μάλτας δήλωσε στο Politico ότι οι Eυρωπαίοι σύμμαχοί του θα πρέπει να κάνουν προγραμματισμό για το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από μια κεντροαριστερή δύναμη μετά τις εκλογές αλλά κι ότι φοβάται ότι η συμβουλή του θα αγνοηθεί.
Υπάρχει μια πιθανότητα, δήλωσε ο Muscat, να μπορέσει να συγκροτηθεί κεντροαριστερή πλειοψηφία στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων από τον αριστερό Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έως τον Γάλλο Πρόεδρο Macron.
 Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτής της άποψης, δήλωσε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Θα είναι αυτό το είδος του συνασπισμού αξιόπιστο;
Θα έχει αρκετούς σε αριθμό κι ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Ειλικρινά δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή.
Αλλά αυτή είναι σίγουρα η προτιμητέα επιλογή μου».

Το δίλημμα των σοσιαλιστών εν όψει των ευρωεκλογών

Ρεπορτάζ που αναφέρεται στο δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, για το εάν θα παραμείνουν αμετακίνητοι και θα δώσουν τη δύσκολη μάχη, δημοσιεύει η ιστοσελίδα Politico.
Oι δημοσκοπήσεις τοποθετούν τους Σοσιαλιστές στη δεύτερη θέση, πολύ πίσω από το συντηρητικό Ευρωπαΐκό Λαΐκό Κόμμα και είναι σκόπιμο να ανοιχτούν σε πιθανές συμμαχίες με άλλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος του Μακρόν, ακόμα κι αν δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση σε όλα τα ζητήματα,προσθέτει η ιστοσελίδα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα κεντροαριστερά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τους παραδοσιακούς συντηρητικούς αντιπάλους τους αλλά και τυχάρπαστους απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.
Η ιστοσελίδα Politico σημειώνει ότι κρίνοντας από το εκλογικό συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη, το πρόβλημα απέχει πολύ από το να επιλυθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης