Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Περαιτέρω επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2019

Κύπρος: Περαιτέρω επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2019
Νέα επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα, στην Κύπρο
Ελαφρά επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο του τρέχονος έτους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ειδικότερα, το οικονομικό κλίμα παρουσίασε επιδείνωση 10 μονάδων βάσης, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να υποχωρεί στις 112,3 μονάδες από 112,4 μονάδες τον Ιανουάριο.
Όπως σημειώνει το ΚΟΕ, παρά την επιδείνωση, ο δείκτης συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ψηλότερα του μακροχρόνιου μέσου όρου του (100 μονάδες), υποδηλώνοντας συνέχιση των ευνοϊκών συνθηκών στην κυπριακή οικονομία.
Η οριακή επιδείνωση τον Φεβρουάριο οφείλεται κυρίως σε επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη μεταποίηση και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Η αποδυνάμωση του κλίματος στη μεταποίηση σχετίζεται με δυσμενέστερες αξιολογήσεις για τα τρέχοντα αποθέματα των τελικών προϊόντων και προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παραγωγή του επόμενου τριμήνου.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε λόγω αρνητικότερων απαντήσεων για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τελευταίους 12 μήνες και πιο συγκρατημένων εκτιμήσεων για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και τη γενική οικονομική κατάσταση στην Κύπρο κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Οι επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών αξιολόγησαν θετικότερα την οικονομική τους κατάσταση και τη ζήτησή τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, με αποτέλεσμα την άνοδο του κλίματος στον κλάδο.
Το κλίμα στις κατασκευές παρέμεινε αμετάβλητο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ το κλίμα στο λιανικό εμπόριο υποχώρησε οριακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης