Διεθνή

Κομισιόν: Κονδύλια 10 δισ. ευρώ για την προώθηση της «καθαρής» τεχνολογίας και ενέργειας

Κομισιόν: Κονδύλια 10 δισ. ευρώ για την προώθηση της «καθαρής» τεχνολογίας και ενέργειας
Η ΕΕ στηρίζει ακόμη περισσότερο την «καθαρή» τεχνολογία και ενέργεια
Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 10 δισεκ. ευρώ για την προώθηση τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανακοίνωσε σήμερα (26/2) η Κομισιόν.
Το πακέτο πέραν της προώθησης τεχνολογίας, αναμένεται να δημιουργήσει πολλές "πράσινες θέσεις εργασίας".
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι "επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι στην κορυφή όσον αφορά τα νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υψηλής αξίας για τεχνολογίες καθαρής ενέργειας" και να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2018, η Κομισιόν υιοθέτησε ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο όραμα για μια ευημερούσα, σύγχρονη, ανταγωνιστική και κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050.
Η στρατηγική δείχνει πώς η Ευρώπη μπορεί να ηγηθεί στη μάχη κατά υπερθέρμανσης του πλανήτη διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών της επενδύοντας σε ρεαλιστικές τεχνολογικές λύσεις.
Αυτή η μετάβαση απαιτεί επίσης περαιτέρω κλιμάκωση των τεχνολογικών καινοτομιών στους τομείς της ενέργειας, των κτιρίων, των μεταφορών, της βιομηχανίας και της γεωργία
Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη δράση για το κλίμα και την ενέργεια Miguel Arias Cañete, δήλωσε σχετικά ότι "στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την οικοδόμηση μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομίας για όλους τους Ευρωπαίους και για να συμβεί αυτό, θα χρειαστούμε την ανάπτυξη καθαρών καινοτόμων τεχνολογιών σε βιομηχανική κλίμακα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε στην εισαγωγή ιδιαίτερα καινοτόμων τεχνολογιών στις βιομηχανίες υψηλής έντασης ενέργειας, στη δέσμευση, αποθήκευση και χρήση άνθρακα, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην αποθήκευση ενέργειας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης