Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η May θα πρέπει να εξηγήσει γιατί θέλει μια αναβολή του Brexit

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η May θα πρέπει να εξηγήσει γιατί θέλει μια αναβολή του Brexit
Η Theresa May θα πρέπει να περιγράψει ακριβώς γιατί επιθυμεί να καθυστερήσει το Brexit, εάν το κοινοβούλιο τής ζητήσει να το πράξει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα πρέπει να περιγράψει ακριβώς γιατί επιθυμεί να καθυστερήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν το κοινοβούλιο τής ζητήσει να το πράξει, δήλωσε σήμερα (26/2/2019) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
Η May προσέφερε σήμερα στους βουλευτές την ευκαιρία να ψηφίσουν σε δύο εβδομάδες για ένα πιθανώς άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία ή για μια αναβολή της εξόδου της Βρετανίας εάν η απόπειρά της να επικυρώσει τη συμφωνία της αποτύχει.
«Θέλω απλώς να υπενθυμίσω ότι υπάρχει συμφωνία.
Πιστεύουμε ότι είναι μια δίκαιη και καλή συμφωνία και εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να αξιολογήσει τον καλύτερο τρόπο υιοθέτησης αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ο Le Maire σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό ομόλογό του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.
«Εάν υπάρξει αίτημα για παράταση του Άρθρου 50, θα πρέπει να καταλάβουμε ποιος θα είναι ο στόχος.
Και για άλλη μια φορά, εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να εξηγήσει στα κράτη μέλη της ΕΕ ποιος θα είναι ο στόχος.
Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Paschal Donohoe, δήλωσε ότι το Δουβλίνο και το Παρίσι πιστεύουν ότι η επικύρωση της συμφωνίας διαζυγίου είναι «ο καλύτερος και μόνος δρόμος για να προχωρήσουμε».
Όμως, ο Donohοe πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία δεν θα αποκλείσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη παράταση, χαρακτηρίζοντας «σημαντική εξέλιξη» την παραχώρηση της May στους φιλοευρωπαίους βουλευτές εντός κόμματός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης