Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Στα 1.328,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Στα 1.328,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ., στα 1.328,50 δολ. δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (26/2/2019) ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να αποτυγχάνει να επωφεληθεί από την αποδυνάμωση σε δολάριο και μετοχές, αλλά και από τη νέα επιβεβαίωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ότι θα παραμείνει «υπομονετική» όσον αφορά περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε διστακτικός για μια συμφωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα ή και καθόλου».
Παράλληλα, οι επενδυτές δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τη σημερινή κατάθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο.
Ο Powell δήλωσε πως η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, αλλά προειδοποίησε για κινδύνους, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει «υπομονετική» με περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Ωστόσο, στην εξαμηνιαία του κατάθεση για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής, ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σημείωσε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά τα οικονομικά δεδομένα και είναι προετοιμασμένοι να προσαρμόσουν την πολιτική τους, εφόσον αυτό δικαιολογείται.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ., στα 1.328,50 δολ. δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 96,2 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2%, στο 1,138 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1,3%, στο 1,326 δολ.
Το δολάριο υποχωρεί σήμερα σημαντικά έναντι της στερλίνας, εν μέσω των εξελίξεων στη Βρετανία, όπου η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, άνοιξε τον δρόμο για μια καθυστέρηση του Brexit.
Σε σημερινές της δηλώσεις, η May επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εάν η συμφωνία απόσυρσης δεν περάσει από το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου για μια αποχώρηση χωρίς Brexit, και εάν δεν εγκριθεί ούτε αυτή, θα υπάρξει και τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου για καθυστέρηση του Brexit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης