Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Πετρόπουλος "γράφει στο χιόνι" την μεταφορά των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής τράπεζας στο ΕΤΕΑΕΠ

Ο Πετρόπουλος
Η απίστευτη ατάκα Πετρόπουλου, οι απαιτήσεις Αχτσιόγλου προς Μυλωνά και συνταξιούχους και η κρίση στα σωματεία της Εθνικής
Είπα, ξείπα. «Γράψτε στο χιόνι» τα όσα είπα για νομοθέτηση υπαγωγής των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στον ΕΤΕΑΕΠ.  
Αυτό ανέφερε στους παρευρισκόμενους ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος αφήνοντας τους εμβρόντητους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα για το μέλλον του ΛΕΠΕΤΕ του επικουρικού Ταμείου κατ΄ άλλους επικουρικού λογαριασμού της Εθνικής τράπεζας.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράτης, η Υπουργός Εργασίας κα Εφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Παύλος Μυλωνάς καθώς και εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, του ΣΥΕΤΕ αλλά και των συνταξιούχων της ΕΤΕ.
Η κα Ατχσιόγλου ζήτησε από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων της Εθνικής  να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τη διοίκηση της ΕΤΕ ώστε να συμφωνήσουν τη μετάβαση στο ΕΤΕΑΕΠ.
Μέχρι όμως να συμφωνήσουν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει αφήνοντας σε εκκρεμότητα το ζήτημα.
Απευθυνόμενη η Ατχσιόγλου στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Παύλο Μυλωνά ανέφερε πως δεν φτάνουν τα 30 εκ ευρώ που δίνει για κάθε χρόνο η ΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ και θα πρέπει το ποσό αυτό να αυξηθεί χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ποσό.
Από την πλευρά ο Παύλος Μυλωνάς περιορίστηκε σε ρόλο ακροατή επιφυλασσόμενος να απαντήσει καθώς ο ίδιος έχει δει πολλές αμφιταλαντεύσεις από την κυβέρνηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική της κυβέρνησης εκλαμβάνεται από τους συνδικαλιστές ως προσπάθεια μετάθεσης του προβλήματος στην επόμενη κυβέρνηση καθώς είναι αδύνατο να υπάρξει άμεσα λύση.
Μάλιστα η πρόταση να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι συνταξιούχοι αναμένεται να οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις το σύλλογό τους χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η διάσπαση.
Την ίδια στιγμή εκρηκτική είναι η κατάσταση στο ΣΥΕΤΕ το μεγαλύτερο σύλλογο εργαζομένων στην Εθνική καθώς 4500 περίπου μέλη του εργαζόμενοι της ΕΤΕ εκφράζουν έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι ενώ είναι μέλη του ΛΕΠΕΤΕ για τον οποίο καταβάλλονται εισφορές 12% επί των μισθών δεν υπάρχει καμία ορατότητα για λήψη επικούρησης στο μέλλον.
Η πίεση αυτή προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του συλλόγου με αβέβαιη την κατάληξη.

Νίκος  Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης