Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρόθυμος να δώσει στήριξη στην ΟΤΟΕ με αντάλλαγμα … σκάνδαλα τραπεζιτών ο Φλαμπουράρης

Πρόθυμος να δώσει στήριξη στην ΟΤΟΕ με αντάλλαγμα … σκάνδαλα τραπεζιτών ο Φλαμπουράρης
Το σοκ των εκπροσώπων των τραπεζοϋπαλλήλων από την ατάκα του Υπουργού Επικρατείας στον οποίο προσέτρεξαν για υποστήριξη των αιτημάτων τους
Σοκ περίμενε τους εκπροσώπους των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή με τον Υπουργό Επικρατείας κ Αλέκο Φλαμπουράρη μετά από αίτημα του.
Και αυτό διότι ο Υπουργός Επικρατείας μεταξύ σοβαρού και αστείου όταν του ζήτησαν τη στήριξή του σε θεσμικά ζητήματα και κυρίως στην προσπάθεια σύναψης νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας τους είπε πολύ απλά «φέρτε μου τέσσερα πέντε σκάνδαλα τραπεζιτών και εδώ είμαι εγώ».
Οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων παρά το σοκ δεν αντέδρασαν αλλά είναι προφανές ότι ανησύχησαν από την τοποθέτηση του Υπουργού δεδομένου ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.
Και αν πραγματικά το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να βρει τέσσερα πέντε σκάνδαλα τραπεζιτών προκειμένου να συνδράμει στην υποστήριξη των αιτημάτων των τραπεζοϋπαλλήλων τότε είναι προφανές πως αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος γίνεται με όρους συνωμοσιολογίας και πολιτικής σπέκουλας.
Επισημαίνεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι ήταν χρήσιμη αλλά δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Επεσήμανε ότι ο κ. Φλαμπουράρης ζήτησε από την ΟΤΟΕ να του αποστείλει τις θέσεις της για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μέσα από τις Τράπεζες δηλώνοντας ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις ενστάσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης έναντι των πρωτοβουλιών των τραπεζών.
Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με την εμπροσθοβαρή μείωση των κόκκινων δανείων που δρομολογείται θεσμικά από την κυβέρνηση και τις ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι τράπεζες αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην τραπεζική λειτουργία (Υπουργείο Οικονομικών, ΤτΕ, ΤΧΣ).

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης