Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζικές συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Ήπειρο

Μαζικές συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Ήπειρο
Ήπειρος: Μαζικές συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών
Τέλος στη δράση δύο ανεξάρτητων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, στην Ήπειρο.
Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση χθες, σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων- Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου σε χωριά των εν λόγω δήμων, συνελήφθησαν ως μέλη των δύο κυκλωμάτων συνολικά 13 άτομα, ηλικίας από 28 έως 63 ετών, όλοι Έλληνες.
Σχετικά με την πρώτη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη το αρχηγικό της στέλεχος, 63χρονος, καθώς και άλλα επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 39, 48, 50, 47, 43, 50 και 49 ετών, αντίστοιχα.
Επιπλέον, αναζητείται 42χρονος ως μέλος της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς και μετέπειτα στην εμπορία του, διακινώντας σε τουλάχιστον 150 αγοραπωλησίες περίπου πέντε κιλά χασίς τους τρεις τελευταίους μήνες.
Εκτιμάται ότι τα μέλη της ομάδας αποκόμισαν πάνω από 7.000 ευρώ.
Αναφορικά με τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη το αρχηγικό» της στέλεχος, 38χρονος, καθώς και άλλα τέσσερα μέλη της, ηλικίας 28, 31, 40 και 41 ετών.
Επιπλέον, αναζητείται και 36χρονος, ως μέλος της οργάνωσης.
Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας προσδιορίζεται στη συστηματική κι εξακολουθητική εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, σε τουλάχιστον 200 αγοραπωλησίες περίπου 500 γραμμαρίων ηρωίνης τους τρεις τελευταίους μήνες, με παράνομο κέρδος άνω των 10.000 ευρώ.
Οι δύο εγκληματικές αυτές οργανώσεις δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, ως προς τη συγκρότησή τους και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους, πλην όμως προέκυψε η εκατέρωθεν προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από μέλη της οργάνωσης.
Από τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

γλάστρες με 34 δενδρύλλια χασίς σε στάδιο ωρίμανσης, ύψους από 10 έως 45 εκατοστών,
70 δενδρύλλια χασίς (φυτώριο), ύψους έως πέντε εκατοστών,
γυάλινο δοχείο με ακατέργαστο χασίς βάρους 50 γραμμαρίων,
αποξηραμένο χασίς βάρους 185,52 γραμμαρίων,
αποξηραμένο χασίς αναμεμειγμένο με καπνό βάρους 19,4 γραμμαρίων,
ηρωίνη βάρους 3,5 γραμμαρίων,
μεθαδόνη 109,8 γραμμαρίων σε υγρή μορφή,
204 χάπια ναρκωτικών φαρμάκων,
πλήθος σπόρων χασίς κι αντικείμενο με υπολείμματα ηρωίνης,
ηλεκτρονική ζυγαριά και τρίφτης χασίς,
τρία κυνηγετικά όπλα,
μαχαίρι στρατιωτικού τύπου,
11 φυσίγγια πιστολιού και 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
1.500 ευρώ,
αδασμολόγητος καπνός βάρους 822 γραμμαρίων,
14 κινητά τηλέφωνα και
Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και τα δύο ασύλληπτα μέλη (43χρονο και 36χρονο) των δύο εγκληματικών ομάδων, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη και 34χρονος (Έλληνας), ο οποίος, χωρίς να ανήκει στις εγκληματικές αυτές ομάδες, κατηγορείται για προμήθεια-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης