Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις - σοκ για τις συνθήκες εργασίας στο Facebook

Αποκαλύψεις - σοκ για τις συνθήκες εργασίας στο Facebook
Η «σκοτεινή» πλευρά του Facebook: Βία, μετατραυματικό στρες, ναρκωτικά και σεξ με συναδέλφους
Σκοτεινές πτυχές των συνθηκών εργασίας των συντονιστών του Facebook είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σάλο και σοκ στην κοινή γνώμη.
Αυτοκτονίες, ναρκωτικά, μετατραυματικό στρες και ερωτικές συνευρέσεις συνθέτουν έναν όχι και τόσο ιδανικό χώρο εργασίας για τους moderators του ιντερνετικού κολοσσού.
Τις τραυματικές εμπειρίες αρκετών χαμηλόμισθων εργαζομένων του Facebook, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να αφαιρούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη βία, τη ρητορική μίσους και τη σεξουαλική χυδαιότητα, έφερε στο «φως» έφερε ρεπορτάζ του Verge.
Η πλειονότητα των 15.000 συντονιστών απασχολείται από συνεργαζόμενες εταιρείες του Facebook και πληρώνονται από έναν εξωτερικό συνεργάτη με… 15 δολάρια την ώρα, ενώ εργάζονται σε συνθήκες που μοιάζουν πολύ με αυτές ενός τηλεφωνικού κέντρου, σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις των ίδιων των εργαζομένων.
Τα διαλείμματά τους είναι μικρά χρονικά και οι κανόνες για τον τρόπο εργασίας τους είναι τουλάχιστον απάνθρωποι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κανονισμοί περί ταχύτητας εργασίας και επίτευξης της «βέλτιστης δυνατής απόδοσης», πράγματα που ουσιαστικά δεν επιτρέπουν στους συντονιστές να αφιερώσουν πάνω από 30 δευτερόλεπτα σε κάθε εξεταζόμενο προφίλ της κοινωνικής πλατφόρμας.
Στους συντονιστές επιτρέπονται δύο «διαλείμματα ευεξίας» εννέα λεπτών ώστε να απομακρυνθούν από τις οθόνες.
Ωστόσο, σύμφωνα με μερικούς από αυτούς, τους επιβάλλεται να μένουν σε έναν μόνο χώρο, χωρίς να κάνουν τίποτα, ούτε να πηγαίνουν καν τουαλέτα!
Αποτέλεσμα του παραπάνω κανόνα είναι οι εργαζόμενοι να διαχειρίζονται καθημερινά εκατοντάδες σελίδες, παρά το γεγονός πως το περιθώριο λάθους είναι αρκετά μικρό και εάν κάποιος το ξεπεράσει, απειλείται με απόλυση.
Επίσης, για «λόγους ασφαλείας», οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο, χαρτιά ή… τσίχλες, καθώς όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα «απαγορευμένα αντικείμενα».
Πολλοί moderators αποκάλυψαν επίσης ότι εμφανίζουν συμπτώματα PTSD (διαταραχής μετατραυματικού στρες) λόγω της δουλειάς τους, η οποία περιλαμβάνει τη θέαση βίαιων ή σεξουαλικών βίντεο και φωτογραφιών, προκειμένου να κρίνουν εάν το εκάστοτε δημοσίευμα αφαιρέθηκε δικαίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης