Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -3,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη
Πτώση σημείωσαν τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ήταν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -3,7% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει κατά -1,9% σε ετήσια βάση, ενώ για τον Ιανουάριο του 2019 οι αναλυτές πρέβλεπαν ετήσια αύξηση κατά +1,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, η παραγωγή εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνίών υποχώρησε κατά -11,3%, ενώ η παραγωγή ηλκετρικών μηχανημάτων και μηχανημάτων παραγωγής σημείωσαν πτώση της τάξεως του -10,3% και -9,8% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την παραγωγή στον τομέα μεταφροών, σημειώθηκε άνοδος κατά +4,4%, την ίδια στιγμή που η άνοδος στην παραγωγή προϊόντων πετρελαίου και άνθρακα διαμορφώθηκε στο +0,6%.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -2,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το -0,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,6%.
Ο τομέας υφασμάτων, ενδυμάτων και αξεσουάρ υποχώρησε κατά -6,8%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων σημείωσε πτώση της τάξεως του -6,6%.
Αντίθετα, οι πωλήσεις στον τομέα καυσίμων σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,2%, αποτελώντας τον μόνο τομέα που σημείωσε άνοδο σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης