ΝΔ: Πραγματικά κωμικοτραγική η ανακοίνωση Κατρούγκαλου - Χαρίτση για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας

ΝΔ: Πραγματικά κωμικοτραγική η ανακοίνωση Κατρούγκαλου - Χαρίτση για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας
«Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των 70.000 Ελλήνων της Βρετανίας
«Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των 70.000 Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «είναι πραγματικά κωμικοτραγική η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ».
«Αφού ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αμέσως μετά ομολογούν ότι προσπαθούν να το λύσουν», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μετά την καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας ότι το ΥΠΕΞ εμποδίζει παράνομα τους 70.000 Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές προφανώς για να μην τη μαυρίσουν στις κάλπες, τώρα μιλά αορίστως την κατάρτιση μιας νομοθετικής ρύθμισης.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι απλό:
Αν όντως ο κ. Κατρούγκαλος σκοπεύει να επιτρέψει στους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις Ευρωεκλογές, τότε γιατί η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας που τους το απαγορεύει υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ;
Και, κυρίως, ποιος έδωσε εντολή να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση και με ποιο κίνητρο, όταν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν κανονικά στους πολίτες τους να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους;», καταλήγει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, με κοινή τους ανακοίνωση, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος αντίστοιχα, κατηγόρησαν τη ΝΔ για σκανδαλώδη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές.
«Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές», τονίζουν οι κ.κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος, σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τάχα», «το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα την συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές».
«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει», αναφέρει η ανακοίνωση των δύο υπουργών, «ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών - αυτονοήτως - θετικά» αποσαφηνίζοντας εκ νέου ότι «οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς Ευρωεκλογές».
Μάλιστα υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, στην οποία αναφέρεται, είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων και απλώς προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει».
«Ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης.
Είναι κοντά η ετυμηγορία της», καταλήγει η ανακοίνωση των υπουργών. 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS