Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παραπομπή του πρωθυπουργού Netanyahu για δωροδοκία σε τρεις υποθέσεις

Ισραήλ: Παραπομπή του πρωθυπουργού Netanyahu για δωροδοκία σε τρεις υποθέσεις
Παραπομπή Netanyahu για δωροδοκία 
Ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές στο Ισραήλ και μετά από τρία χρόνια ερευνών, ο γενικός εισαγγελέας παραπέμπει τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu για δωροδοκία και απάτη σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις διαφθοράς.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που εισαγγελέας στη χώρα κατηγορεί για δωροδοκία εν ενεργεία πρωθυπουργό.
Ο «Bibi» από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες.
Η παραπομπή θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κατάθεσης που απαιτείται να δώσει ο ίδιος σε ακρόαση, που όμως αναμένεται να γίνει μετά τις κάλπες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τον γενικό εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει.
Μάλιστα, το κυβερνών Likud σε μία προσπάθεια της τελευταίας γραμμής να εμποδίσει την απόφαση υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Απαντώντας, το κόμμα έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και διαμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.
Στη λεγόμενη υπόθεση 4000, ο Benjamin Netanyahu έκανε κυβερνητικές «χάρες» για να έχει ευνοϊκή δημοσιογραφική κάλυψη από τον δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, οι οποίες εξασφάλισαν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων για το μεγάλο αφεντικό της ιστοσελίδας, όπως επίσης και της Bezeq που είναι ο μεγαλύτερος ισραηλινός όμιλος τηλεπικοινωνιών και για τον Saul Elovic, μεγιστάνα των media και βασικό μέτοχο της εταιρείας.
Στην δεύτερη υπόθεση με την ονομασία 1000 ο νυν πρωθυπουργός φέρεται να δωροδοκήθηκε από πλούσιους επιχειρηματίες πάλι με αντάλλαγμα πολιτική εύνοια με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να αφορούν τα αδικήματα της ς και της παραβίασης της εμπιστοσύνης.
Τέλος, στην υπόθεση 2000, η οποία επικεντρώνεται σε συμφωνία μεταξύ του Benjamin Netanyahu και του Arnon Mozes και εδώ για ευνοϊκή κάλυψη με αντάλλαγμα τη ζημιά στην ανταγωνιστική ισραηλινή εφημερίδα Hayom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης