Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, στις 48,9 μονάδες

Ιαπωνία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, στις 48,9 μονάδες
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του ιαπωνικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δυόμιση ετών υποχώρησε ο μεταποιητικούς κλάδος της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία της Markit, εν μέσω μείωσης στην εγχώρια ζήτηση και τις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 48,9 μονάδες, έναντι 50,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 48,5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από τον Αύγουστο του 2016, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή του κλάδου διαμορφώθηκε στις 47,4 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψε και ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες.
«Οι έντονες μειώσεις της παραγωγής και της ζήτησης οδήγησαν την ιαπωνική μεταποιητική οικονομία σε συρρίκνωση κατά το μεσοδιάστημα του πρώτου τριμήνου, διευρύνοντας τις μειώσεις που ήδη σημειώθηκαν τον Ιανουάριο», σχολίασει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι παγκόσμιες εμπορικές τριβές και η ασθενής εγχώρια ζήτηση θέτουν σημαντικούς κινδύνους για τους παραγωγούς αγαθών της Ιαπωνίας».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα για τον Ιανουάριο του 2019 κατέγραψε οριακή άνοδο στο 2,5% έναντι 2,4% τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 2,4%.
Όσον αφορά τον δείκτη αναλογίας θέσεων εργασίας προς αιτούντες, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, στο 1,63 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης