Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα το ΧΑ – Συνεχίζει ακάθεκτο πάνω από τις 710 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα το ΧΑ – Συνεχίζει ακάθεκτο πάνω από τις 710 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει ανοδικά με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο και ειδικά την Πειραιώς η οποία πραγματοποιεί ένα ακούραστο και τεράστιο ράλι. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 710 μονάδες και κοιτάει υψηλότερα.

Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν χρειάζεται κυνήγι μετοχών. Το ρίσκο σε σύγκριση με την απόδοση είναι αυξημένο. Αυτά για όσους παρακολουθούν τράπεζες.

Και είναι πολλοί αυτή την περίοδο γιατί βλέπουν ξανά συμπεριφορές περιφέρειας και προσπαθούν να βγάλουν εύκολα μεγάλη απόδοση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς είχε άνοδο 116% τον Φεβρουάριο και 46% από την αρχή του έτους. Η Εθνική 62,7% και 44% αντίστοιχα. Η Alpha Bank 42% και 12,7% και η Eurobank 23% και 24%.

Είναι μεγάλες οι αποδόσεις και συνδυασμό με τους τεχνικά υπεραγορασμένους δείκτες μπορεί να δούμε κάποια στιγμή διόρθωση. Μπορεί βέβαια και να συνεχίσει η άνοδο και απλά η διόρθωση μετά να είναι μεγαλύτερη. Όπως και να έχει υπάρχει ένα ρίσκο.

ΔΕΗ: Θα προχωρήσει ο διαγωνισμός και αυτό δημιουργεί μία αισιοδοξία η οποία αποτυπώνεται και στη μετοχή. Στα 1,60 ευρώ με όγκο λίγο κάτω από 50 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

Καμία αναφορά για μείωση short θέσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις τόσο για τη μετοχή της ΔΕΗ όσο και για τις τράπεζες. Θα πρέπει να υποθέσουμε λοιπόν πως η άνοδος γίνεται με long θέσεις.

ΕΛΠΕ: Υπήρξε αδυναμία στο τέταρτο τρίμηνο, αλλά αυτό το ήξεραν οι αναλυτές. Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα και προς το οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων.

Καλή η μερισματική απόδοση και αν υπολογιστεί και το μέρισμα λόγω ΔΕΣΦΑ ξεπερνά το 9%. Η διοίκηση θέλει να δημιουργήσει συνθήκες για επαναλαμβανόμενη μερισματική απόδοση 5%.

Το σημαντικό είναι πως δημιουργεί υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές που οδηγούν σε σημαντική απομόχλευση και επομένως μεγαλύτερη εταιρική αξία προς EBITDA.

FOURLIS: Πήρε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Trade Estate ΑΕΕΑΠ, η οποία περιλαμβάνει τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου και επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 176 εκατ. ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Μαζί με τις υπόλοιπες τράπεζες κινείται και αυτή ανοδικά. Σήμερα στο +13% περίπου με όγκο 195 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 73 εκατ. ευρώ. Μέσα σε λίγα λεπτά έχει ενεργοποιηθεί δύο φορές ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.

GRIVALIA: Ωφελημένη από το τραπεζικό ράλι έφτασε τα 10 ευρώ και κάτι ακόμα το οποίο είναι και νέο υψηλό αρκετών ετών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έφτασε αισίως τα 9,20 ευρώ και έχει όγκο ήδη 100 χιλ. τεμάχια. Τέλη Νοεμβρίου προσφερόταν στα 6,70 ευρώ.

MOODY’S: Σήμερα το βράδυ θα δούμε αν θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία ανοίγοντας το δρόμο για έκδοση ομολόγου δεκαετίας. Η αγορά πάντως προεξοφλεί έκδοση με καλό επιτόκιο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης