Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Απαιτείται υπομονή με την αύξηση των επιτοκίων - Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που στηρίζουν την αμερικανική οικονομία

Powell (Fed): Απαιτείται υπομονή με την αύξηση των επιτοκίων - Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που στηρίζουν την αμερικανική οικονομία
Ο πρόεδρος της Federal Reserve αναφέρθηκε σε διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν στην τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας
Στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε καλή κατάσταση» αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας θα διατηρήσει μία στάση υπομονής απέναντι στην διαδικασία αύξησης επιτοκίων.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της τράπεζας δήλωσε ότι η Επιτροπή «θα είναι υπομονετική καθώς καθορίζουμε ποιος μελλοντικές προσαρμογές στο εύρος στόχων για το ποσοστό των ομοσπονδικαών κεφαλαίων μπορεί να είναι κατάλληλες για την υποστήριξη των διπλών μας στόχων», προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτή η προσέγγιση διαχείρισης κινδύνων έχει βοηθήσει την Επιτροπή στο παρελθόν».
Ο ίδιος διατύπωσε για ακόμα μία φορά τη θέση ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή κατάσταση», αναφέροντας διάφορους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην τρέχουσα υγιή κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Powell αναφέρθηκε στην αύξηση της παραγωγικότητας του επιχειρηματικού τομέα, σε διάφορους δείκτες που σχετίζονται με την αγορά εργασίας και οι οποιοι «βρίσκονται στα ευνοϊκότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και στη σταθερότητα των τιμών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τιμές του πετρελαίου ενδεχομένως να μην μειωθούν περαιτέρω, γεγονός που θα περιορίσει τις καθοδικές πιέσεις που ασκεί το πετρέλαιο στον συνολικό πληθωρισμό.
Ωστόσο, ο κ. Powell διευκρίνησε ότι «τα σημάδια ανοδικών πιέσεων στον πληθωρισμό εμφανίζονται περιορισμένα παρά την ισχυρή αγορά εργασίας», καθώς και ότι «πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να αγωνίζονται ώστε να τα βγάλουν πέρα», καθώς υπάρχουν «ορισμένα διασταυρούμενα ρεύματα και αντικρουόμενα σήματα σχετικά με τις πληθωριστικές προοπτικές».
Ο πρόεδρος της Federal Reserve αναφέρθηκε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Ευρώπη και Κίνα, καθώς και στις αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit ως ορισμένες από τις αιτίες ανησυχίας, προσθέτοντας παράλληλα και τις αβεβαιότητε που υπάρχουν αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και τις «απροσδόκητα αδύναμες» λιανικές πωλήσεις για τον Δεκέμβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης