Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος - Επιβεβαιώση ΒΝ

Intralot: Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος - Επιβεβαιώση ΒΝ
Την ανάληψη καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, ανέλαβε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Κεραστάρη
Την ανάληψη καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, ανέλαβε από σήμερα (1/3/2019) ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Κεραστάρη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Intralot Α.Ε. ανακοινώνει ότι από σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Κεραστάρη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον κ. Κεραστάρη για την προσφορά του στους Ομίλους Intralot και Intracom Holdings την τελευταία δεκαετία.
Τη θέση του κ. Κεραστάρη στο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει ο κ. Αλέξανδρος-Στέργιος Μάνος ως μη εκτελεστικό μέλος.
Το όλο θέμα το είχε επισημάνει το bankingnews.gr από τις 29 Νοεμβρίου 2018, σε άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Καρούτζου.
«Την ώρα που η Ιντραλότ ανακοίνωνε την επιχειρηματική συμφωνία με την Turkcell στην Τουρκία η μετοχή και τα ομόλογα της εταιρίας κατέρρεαν δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.
Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης έχει φτάσει στα επίπεδα μόλις 60 εκατ. ευρώ γεγονός που υποδηλώνει ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη δεν υφίσταται ειδικά μάλιστα αν ληφθεί υπό όψιν ότι φέτος μόνο για αγορά ιδίων μετοχών έχουν ξοδευτεί περί τα 8,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 15% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης.
Και η εμπιστοσύνη δεν υφίσταται καθώς πρόκειται για μια εταιρία όπου όλοι κερδίζουν πλην των μετόχων της και δη της μειοψηφίας.
Οι μέτοχοι της μητρικής εταιρίας συνεχίζουν να αποκομίζουν ζημίες ενώ οι μέτοχοι των μην ελεγχουσών συμμετοχών κερδίζουν καθώς τα μερίσματα μόνο τη φετινή χρονιά ήταν της τάξεως των 31,5 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης ανήλθαν ήταν 5,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,2 εκατ.ευρώ κατέβαλε η μητρική εταιρία.
Ουσιαστικά η μητρική εταιρία είναι αυτή που πληρώνει και οι λοιποί κερδίζουν.
Και στο εννιάμηνο είχε ζημίες 6,3 εκατ.ευρώ και την ίδια στιγμή τα ίδια κεφάλαια που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής εξανεμίστηκαν στα 13 εκ ευρώ από 57 εκ ευρώ στο τέλος του 2017.
Η όλη δομή λειτουργίας που δεν ευνοεί τους μετόχους της μητρικής ίσως εξηγεί και την αρνητική συμπεριφορά των ομολόγων όπου όμως τα τοκομερίδια καταβάλλονται κανονικά αλλά οι κάτοχοι ανησυχούν ότι με τον τρόπο που λειτουργεί ο όμιλος δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για το μέλλον όταν κερδίζουν όλοι οι άλλοι πλην των μετόχων της μητρικής.
Πάντως ο τρόπος που λειτουργεί η Ιντραλότ φαίνεται να έχει προκαλέσει πέρα από τη δυσαρέσκεια των θεσμικών επενδυτών όπως εκφράζεται στην πορεία της μετοχής και τη δυσαρέσκεια του βασικού μετόχου προς το πρόσωπο του κυρίου Αντώνη Κεραστάρη του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ο οποίος θεωρείται ως ο «υπεύθυνος» για τη δομή του ομίλου και την διανομή κερδών σε όλους τους εταίρους, τους ομολογιούχους και της ομάδας management σε βάρος της μητρικής εταιρίας.
Έτσι δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης