Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Συζητάμε με τις ΗΠΑ το θέμα της πώλησης των Patriot

Cavusoglu: Συζητάμε με τις ΗΠΑ το θέμα της πώλησης των Patriot
Τουρκία και ΗΠΑ διαπραγματεύονται σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην Άγκυρα, δήλωσε ο Mevlut Cavusoglu
Τουρκία και ΗΠΑ διαπραγματεύονται σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα (1/3/2019) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Patriot… και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις», είπε ο Cavusoglu.
Οι ΗΠΑ «είπαν ότι θα μπορούσαν να πωλήσουν Patriots και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις», συνέχισε ο ίδιος.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», αφού το «Bloomberg» μετέδωσε ότι η Τουρκία απέρριψε την αμερικανική πρόταση για την παράδοση ενός πυραυλικού συστήματος Patriot έως το τέλος του έτους.
Ενώ προτείνει τους Patriot στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ κατά της αγοράς ενός ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αφομοιωθεί στα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης