Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Θετική για την Ελλάδα και το δανεισμό της η αναβάθμιση της Moody's

Handelsblatt: Θετική για την Ελλάδα και το δανεισμό της η αναβάθμιση της Moody's
Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους
Θετικά για το μέλλον της Ελλάδας αξιολογεί την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον αμερικανικό οίκο Moody’s η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως αναφέρει σε σημερινό (2/3) της δημοσίευμα «ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody΄s αναβαθμίζει την Ελλάδα και ξαναβλέπει πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική της ικανότητα».
«Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους.
Επιπλέον συνέβαλαν και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας.
Την προοπτική η Moody΄s την μετέβαλε από θετική σε σταθερή που ήταν πριν, κάτι που σημαίνει ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν βλέπει κάποια μεταβολή στο άμεσο μέλλον.
«Η αξιολόγηση έχει σημασία», τονίζει η Handelsblatt, «διότι επηρεάζει τον τόκο τον οποίο πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα όταν δανείζεται.
Όσο καλύτερη η αξιολόγηση τόσο μικρότερο είναι το επιτόκιο» υπογραμμίζει.
Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να απέχουν από την επενδυτική βαθμίδα.
Υπενθυμίζει δε ότι, έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 280 δισ. ευρώ από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ από το 2010.
Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα εξήλθε των τριών προγραμμάτων διάσωσης, έχοντας ωστόσο το υψηλότερο χρέος στην Ευρωζώνη, κοντά στο 180% του ΑΕΠ. 



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης