Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έκκληση Trump στην Κίνα να άρει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα - Οι συνομιλίες προχωρούν καλά

Reuters: Έκκληση Trump στην Κίνα να άρει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα - Οι συνομιλίες προχωρούν καλά
Ο Trump απέσυρε τις απειλές του για αύξηση των δασμών στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων από 1ης Μαρτίου
Έκκληση στην Κίνα να άρει όλους τους δασμούς που έχει επιβάλλει στα αμερικανικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, επικαλούμενος το ότι οι διμερείς συνομιλίες με το Πεκίνο για το εμπόριο προχωρούν καλά και ότι από μέρους του ανέβαλε την επιβολή της αύξησης των δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα την Παρασκευή, ζήτησε το «αντάλλαγμα» του.
Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:
«Ζήτησα από την Κίνα να καταργήσει αμέσως όλους τους Δασμούς στα αγροτικά μας προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, του χοιρινού κλπ.) με βάση το γεγονός ότι προχωράμε καλά στις συνομιλίες για το εμπόριο», τονίζοντας πως απέσυρε ουσιαστικά τις «απειλές» του για αύξηση των δασμών στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων από 1ης Μαρτίου.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους σπουδαίους αγρότες μας - και για μένα!», πρόσθεσε.
Η ανάρτηση Trump στο τwitter έγινε μερικές ώρες αφού ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Robert E. Lighthizer , επιβεβαίωσε ότι θα αναβληθεί η επιβολή υψηλότερων δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων.
Η επίσημη ειδοποίηση θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Τρίτη και αναφέρει πως δεν είναι «προσήκον πλέον» να αυξηθούν οι δασμοί, λόγω της προόδου στις διαπραγματεύσεις από τον Δεκέμβριο του 2018 και κατόπιν. Οι δασμοί θα παραμείνουν «στο 10% μέχρι νεωτέρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης