Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις καταστροφές στην Κρήτη - Ζητά την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις καταστροφές στην Κρήτη -  Ζητά την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών
Ο Δ. Παπαδημούλης ζητά την ενεργοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών μηχανισμών και πόρων, καθώς και την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας
Επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας κατέθεσε στην Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή τους νεκρούς και τις καταστροφές στο νησί της Κρήτης, λόγω των επικίνδυνων και έντονων καιρικών φαινομένων του Φεβρουαρίου.
Ο κ. Παπαδημούλης ζητά την ενεργοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών μηχανισμών και πόρων, καθώς και την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Ακόμη, ρωτά την Κομισιόν με ποια άλλα εργαλεία θα συμβάλει, ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες συμπολίτες μας.
Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην Κομισιόν: «Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν το νησί της Κρήτης σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου άφησαν πίσω τους πέντε νεκρούς, τραυματίες συμπολίτες μας, αλλά και ζημιές σε περιουσίες και φυσικά τοπία, που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Πολλά χωριά, στο νομό των Χανίων ιδιαίτερα, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τόσο στο οδικό τους δίκτυο, που στηρίζει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, όσο και στις καλλιέργειες καθαυτές.
Την ίδια στιγμή, μνημεία και χώροι υψηλής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας, όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, υπέστησαν σημαντικά πλήγματα.
Η ελληνική πολιτεία έχει κινητοποιηθεί για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης