Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουντουρά: Αποτέλεσμα των ευκαιριών που δημιουργήσαμε η διαρκής ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού – Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Κουντουρά: Αποτέλεσμα των ευκαιριών που δημιουργήσαμε η διαρκής ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού – Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
"H διαρκής ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών", σύμφωνα με την Έ. Κουντουρά
«Τώρα είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον και νέες συνθήκες για ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία, με οφέλη για όλους», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Έ. Κουντουρά, από το βήμα  του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Η ίδια σημείωσε ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων, αλλά και πως ο τουρισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι στον πυρήνα της στρατηγικής της.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «οι συνθήκες έχουν ωριμάσει να αναλάβουμε πρωτοβουλία για μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική στον τουρισμό στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα διεκδικεί να ενισχυθούν οι πόροι, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα αναπτυξιακά προγράμματα για τον τουρισμό στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2020 και μετά.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους προορισμούς και νέες θεματικές εμπειρίες», είπε η υπουργός και σημείωσε πως «η διαρκής ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών, αλλά των ευκαιριών που δημιουργήσαμε και αξιοποιήσαμε με συγκεκριμένη στρατηγική, συγκεκριμένο σχέδιο και σε στενή συνεργασία, όχι μόνο με τις περιφέρειες και τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα».
«Δεν εφησυχάζουμε και έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», συμπλήρωσε , ενώ αναφερόμενη στη φετινή χρονιά επεσήμανε ότι το 2019 είναι μια απαιτητική χρονιά που κρατάει σε εγρήγορση την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά και το υπουργείο κινείται στρατηγικά με νέες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για να διατηρήσει και να ενισχύσει τα μερίδια της χώρας μας, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων για να κινητοποιηθεί ο τουρισμός όλο τον χρόνο, η ανάδειξη λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών και η ενίσχυση της συνολικής διαθεσιμότητας και της υψηλής ποιότητας μέσα από νέες επενδύσεις.
Για θεματικό τουρισμό, η κ. Κουντουρά μίλησε για ένα κεφάλαιο με τεράστια δυναμική, με επίκεντρο τις αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας μπορεί να ηγηθεί σε αυτό το πεδίο.
Σύμφωνα με την κ. Κολυντουρά, στρατηγική επιλογή του υπουργείου αποτελεί και ο θαλάσσιος τουρισμός, μεγάλη δυναμική έχει αποκτήσει ο τουρισμός υγείας και ευεξίας και μάλιστα η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ «δημιουργήσαμε για πρώτη φορά τις συνθήκες για την ανάπτυξη αγροτουρισμού με το πρώτο ξεκάθαρο πλαίσιο».
Τέλος, η  κ. Κουντουρά σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η τουριστική εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο με βάση τα σύγχρονα πρότυπα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης