Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης: Από μηδενική βάση η συζήτηση με τους εναλλακτικούς παρόχους για το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς - Στην Κίνα από 3/3

Παναγιωτάκης: Από μηδενική βάση η συζήτηση με τους εναλλακτικούς παρόχους για το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς - Στην Κίνα από 3/3
H έκπτωση 15% έγινε για να αποφευχθεί η αύξηση των κακοπληρωτών ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ
Πρόταση για να συζητηθεί από μηδενική βάση το άνογμα της αγοράς ενέργειας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Εμ Παναγιωτάκης, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 
Για τον λόγο αυτό απηύθυνε πρόσκληση στους εναλλακτικούς παρόχους, την ΡΑΕ και τους υπόλοιπους φορείς, ενώ επανέφερε την πρόταση μεταβίβασης μεριδίων πελατών, που είχε κάνει στους θεσμούς κατά την β Αξιολόγηση.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημείωσε ότι δεν συμφέρει την ΔΕΗ να διατηρήσει το 80 % της λιανικής όταν το μερίδιο της παραγωγής περιορίζεται στο 50%.
Όσον αφορά τον διαγωνισμό των λιγνιτικών χαρακτήρισε τις προσφορές ως μη προσφορές, επανέλαβε ότι οι μονάδες είναι κερδοφόρες και δήλωσε ότι δεν λειτούργησε ο ανταγωνισμός.
Ανέφερε ότι την Κυριακή 3/3 θα βρίσκεται στην Κίνα  για να προάγει τα συμφέροντα του διαγωνισμού.
Δεν εξήγησε όμως ποιά είναι τα κριτήρια για τις αποτιμήσεις των μονάδων και γιατί η αγορά έδωσε αυτές τις προσφορές.
Επέμεινε στην αξιοποίηση των τεχνικών δυνατοτήτων των μονάδων.
Για το θέμα της έκδοσης του ομολόγου, ανέφερε ότι έχει παγώσει και ότι, θα ανοίξει με την ανακοίνωση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΔΕΗ.
Διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα και παραμένει ισχυρή.
Σημειωσε ότι η ίδια η  ΔΕΗ δεν είνα υπεύθυνη για τα προβλήματα της αγοράς και της σημερινής κατάστασης, αλλά το πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που πέρασε τς πολιτικές του μέσα από την Επιχείρηση με τα σημερινά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης