Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψηφιακό φόρο 5% επί των πωλήσεων για τους γίγαντες του διαδικτύου σχεδιάζει η Γαλλία

Ψηφιακό φόρο 5% επί των πωλήσεων για τους γίγαντες του διαδικτύου σχεδιάζει η Γαλλία
Η επιβολή του φόρου έως και 5% επί των πωλήσεων στη Γαλλία θα αυξήσει κατά περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα για το κράτος
Να φορολογήσει τα έσοδα περίπου 30 γιγάντων του διαδικτύου, όπως η Amazon, σκοπεύει η Γαλλία στο όνομα της «φορολογικής δικαιοσύνης», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire.    
Η επιβολή του φόρου έως και 5% επί των πωλήσεων στη Γαλλία θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και πιθανώς θα αυξήσει κατά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα για το κράτος, δήλωσε ο Le Maire στην εφημερίδα Le Parisien.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα συζητήσει το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη (6/3), ο φόρος θα ισχύει για κάθε εταιρεία με συνολικό εισόδημα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ και πωλήσεις στη Γαλλία άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Le Maire.
Οι αμερικανικές, κινεζικές και ευρωπαϊκές εταιρείες ενδέχεται να πληρούν τα κριτήρια καταβολής, συμπεριλαμβανομένων μερικών γαλλικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι κυβερνήσεις εξετάζουν τον τρόπο φορολόγησης των παγκόσμιων γιγάντων του διαδικτύου που μπορούν να αποφέρουν τεράστια εγχώρια έσοδα.
Η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζουν επίσης για τους ψηφιακούς φόρους επί των πωλήσεων, ενώ η Ευρώπη έχει μέχρι στιγμής καταργήσει την εισφορά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Γαλλία προτίθεται να φορολογήσει έσοδα από τοπικές στοχευμένες διαφημίσεις, αγορές και επαναπωλήσεις προσωπικών δεδομένων.
Ο Le Maire δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος το νέο μέτρο να προκαλέσει μία φορολογική διαφωνία συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης