Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Guaido επιστρέφει στη Βενεζουέλα και καλεί σε νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Maduro

O Guaido επιστρέφει στη Βενεζουέλα και καλεί σε νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Maduro
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Guaido να συλληφθεί κατά την επιστροφή του στη Βενεζουέλα
Σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Juan Guaido, ενόψει της επιστροφής του στη Βενεζουέλα τη Δευτέρα (4/3/2019).
Ο Guaido μετά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Εκουαδόρ δήλωσε ότι, επιστρέφει στη χώρα του και ζήτησε νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του Nicolas Maduro, του οποίου η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την έξοδο του ηγέτη της αντιπολίτευσης από τη χώρα.
«Ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα και καλώ σε πορείες σε ολόκληρη τη χώρα για Δευτέρα και Τρίτη», δήλωσε ο Guaido ο οποίος ζήτησε από τους οπαδούς να είναι προσεκτικοί, καθώς τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά την επιστροφή του στη Βενεζουέλα είναι πιθανόν να συλληφθεί, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας του είχε επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Από τη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στα τέλη Ιανουαρίου 2019, ο Guaido έλαβε την υποστήριξη περισσότερων από 50 χωρών αλλά όχι των βασικών πιστωτών της χώρας, που είναι η Ρωσία και η Κίνα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης