Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Απειλούνται 13 εκατ. θέσεις εργασίας από τα σχέδια της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων

Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Απειλούνται 13 εκατ. θέσεις εργασίας από τα σχέδια της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων
Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2018 να μειώσουν τις εκπομπές από τα αυτοκίνητα κατά 37,5%
Τα σχέδια της ΕΕ για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματα και η ώθηση των αυτοκινητοβιομηχανιών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απειλούν 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και από αυτό θα  επωφεληθεί η Ασία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2018 να μειώσουν τις εκπομπές από τα αυτοκίνητα κατά 37,5% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2021 και κατά 31% από τα φορτηγά.
«Αυτό θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 13 εκατομμυρίων ανθρώπων στον κλάδο και θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ορισμένες από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες μας», δήλωσε ο CEO της PSA Carlos Tavares, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Ο Tavares εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα γαλλο-γερμανικά σχέδια με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη μείωση της εξάρτησης των κατασκευαστών αυτοκινήτων από τους ανταγωνιστές της Ασίας με την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων μπαταριών.
Ωστόσο, ανέφερε ότι μεγάλοι παίκτες όπως η Bosch έχουν μελετήσει το έργο και θεωρούν ότι δεν είναι επικερδές.
Είπε επίσης ότι η PSA το είχε εξετάσει επίσης, αλλά το αρχικό κόστος κεφαλαίου ήταν τεράστιο και ο εντοπισμός της βιομηχανίας μπαταριών μπορεί να είναι δύσκολος στο πλαίσιο των υφιστάμενων ρυθμιστικών περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης