Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ασταμάτητες οι τράπεζες με οδηγό τη Moody’s

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ασταμάτητες οι τράπεζες με οδηγό τη Moody’s
ΑΓΟΡΑ: Με οδηγό τη Moody’s πηγαίνει σήμερα και περισσότερο με την προοπτική έκδοσης δεκαετούς ομολόγους ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που δημιουργεί η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες. Βέβαια η αγορά προεξοφλούσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα το θετικό γεγονός.

Όμως σήμερα ξεκίνησε εκ νέου καλά το χρηματιστήριο που δείχνει ότι η αγορά διψάει για θετικά νέα. Άλλωστε είχε καιρό να μάθει κάτι καλό. Πλέον η ψυχολογία είναι στα ύψη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο με την Πειραιώς για μία ακόμη συνεδρίαση να κινείται με μεγάλη άνοδο.

Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα της Eurobank για το 2018 άρα θα υπάρξει μία εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές.

Εκτός τραπεζών με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η ΔΕΗ, η Jumbo και η Τιτάν η οποία έχει μείνει πίσω λόγω της αποτυχίας της δημόσιας πρότασης.

Η μεταβλητότητα πάντως υπάρχει γιατί τεχνικά η αγορά θέλει να διορθώσει, αλλά οι αγοραστές έχουν δυνάμεις.

ΤΖΙΡΟΣ: Έχει trading έχει τοποθετήσεις από long παίκτες και δεν έχουμε δει μείωση ανοικτών θέσεων. Από 21/2 δεν έχει υπάρξει αλλαγή. Στα πρώτα 20 λεπτά ο τζίρος ξεπέρασε τα 5,5 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς πήγε μέχρι 1,3870 ευρώ για να γυρίσει στα 1,32 ευρώ και κινείται με κέρδη άνω του 4%. Η Εθνική επίσης είναι δυνατή όπως και οι υπόλοιπες με κέρδη κοντά στο 2%.

ΔΕΗ: Στα 1,6160 ευρώ το υψηλό ημέρας στο άνοιγμα και εκεί βγήκαν κάποιες πωλήσεις αλλά παραμένει σε θετικό έδαφος η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Σε υψηλά Ιουνίου 2018 η μετοχή που βρίσκει τα πατήματά της μετά την καταγραφή χαμηλών λίγο χαμηλότερα από 1,50 ευρώ. Στα 1,7860 ευρώ σήμερα με άνοδο πάνω από 1%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η αποχώρηση του κ.Κεραστάρη θα μπορούσε να είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Ο όμιλος παρά τα πολλά συμβόλαια που ανακοινώνει ότι υπογράφει τα τελευταία χρόνια πέφτουν οι πωλήσεις.

Η απώλεια της Τουρκίας είναι σημαντική εξέλιξη. Ο κ.Κόκκαλης φαίνεται πως παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Η μετοχή αντιδρά ανοδικά στο ξεκίνημα με όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

Τι μπορεί να κάνει τώρα είναι το σημαντικό για τον κ.Κόκκαλη. Να μπορέσουν να ανακάμψουν τα μεγέθη και να δουν ξανά οι επενδυτές προοπτικές θετικές.

ΟΤΕ: Έχει επιστρέψει εδώ και μέρες με το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων και βλέπουμε επιθετικές κινήσεις. Οι αγορές ιδίων σε συνδυασμό με το μέρισμα αυξάνει φυσικά την απόδοση των μετόχων.

Οι μετοχές θα ακυρωθούν όπως και οι προηγούμενες και μάλλον αυτή η κίνηση θα συνεχιστεί από τη διοίκηση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Παραμένουν στο περιθώριο αφού το παιχνίδι παίζεται σε συγκεκριμένες μετοχές. Η Τράπεζα Αττικής από τα μικρά ξεχωρίζει και σήμερα και ενισχύεται άνω του 5%.

Με μικρό όγκο ενισχύεται και η Profile η οποία είναι μεταξύ των καλών εταιρειών με αποδόσεις εξαιρετικές τους τελευταίους μήνες.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα αν και κάποιοι σημειώνουν τη μεγάλη εξάρτηση από τη Σελόντα και φυσικά το μεγάλο άνοιγμα που υπάρχει. Πρέπει να δούμε λένε τι θα κάνει ο νέος αγοραστής.

Αν για παράδειγμα ζητήσει μείωση τιμών και κούρεμα απαιτήσεων αυτό θα πλήξει την εταιρεία. Αν μειωθεί ο τζίρος που προέρχεται από το Σελόντα θα πρέπει να δούμε αν έχει η διοίκηση έτοιμες λύσεις, ήτοι νέους μεγάλους πελάτες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης