Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αθήνα και Πεκίνο επενδύουν με σοβαρότητα στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία

Κατρούγκαλος: Αθήνα και Πεκίνο επενδύουν με σοβαρότητα στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία
Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών μετά από συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους
Τη σταθερή και δομημένη με σοβαρότητα σχέση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
"Η Ελλάδα και η Κίνα επενδύουν σοβαρά στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία", υπογράμμισε, σε δηλώσεις του από την κινεζική πρωτεύουσα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι "δεν είναι ευκαιριακή (σ.σ. η συνεργασία), έχει ως άξονα τον Δρόμο του Μεταξιού, το "One Belt One Road", που προωθεί αυτή τη στιγμή η κινεζική κυβέρνηση.
Αλλά -συμπληρώνει- υπάρχει μια σημαντική ευθυγράμμιση συμφερόντων, ακριβώς γιατί κι εμείς επιδιώκουμε η χώρα μας να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική". Και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε, "το δεύτερο που επιβεβαιώθηκε είναι η διαπίστωση ότι η Ελλάδα βγήκε πια από την κρίση και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην κινεζική πλευρά".
Τα παραπάνω ήταν τα δύο βασικά συμπεράσματα που βγήκαν από όλες τις συναντήσεις που είχε στο Πεκίνο τόσο με τον ομόλογο του Γ. Κατρούγκαλου, Γουάνγκ Γι, όσο και με τον υπουργό Εμπορίου Ζχονγκ Σαν, καθώς και με τον επικεφαλής για τις εξωτερικές σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Γιάνγκ Τζιεχί, αλλά και τον επικεφαλής της πολύ σημαντικής Επιτροπής Προγραμματισμού της Κίνας Νινγκ Τζι Σε.
Σε όλες τις επαφές που είχε ο Γ. Κατρούγκαλος βασικό θέμα συζήτησης ήταν πως "θα αποτυπωθεί στην πραγματικότητα και στην πράξη αυτή η δυνατότητα για ευρύτερη και στενότερη συνεργασία, και οι επαφές να συνεχιστούν και μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και κυρίως να αποδώσει στην πράξη αυτή η δυναμική".
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Πεκίνο για τις εργασίες της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα, της οποίας συμπροέδρευσε.
Αύριο θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης