Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πούλησαν την είδηση οι επενδυτές, διόρθωσε η αγορά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πούλησαν την είδηση οι επενδυτές, διόρθωσε η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Παρέμενε καιρό σε υπεραγορασμένα επίπεδα και ήρθε μία πρώτη καλή διόρθωση. Οι επενδυτές αγόρασαν τη φήμη και πούλησαν την είδηση.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει πολλά περισσότερα από όσα έχουν γραφτεί. Αύριο βέβαια η έξοδος στις αγορές θα βοηθήσει περαιτέρω στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Μειώνεται το ρίσκο της χώρας και η κυβέρνηση μπορεί να το εκμεταλλευτεί και για κομματικούς λόγους. Αναβάθμιση από Moody’s, έξοδος με δεκαετία, κόκκινα δάνεια κ.α. δημιουργούν καλό κλίμα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η συνεδρίαση ξεκίνησε έντονα ανοδικά αλλά αμέσως οι βραχυπρόθεσμοι άρπαξαν την ευκαιρία και βγήκαν με καλές πωλήσεις.

Οι τράπεζες στο επίκεντρο, αλλά πιέστηκε αρκετά και η ΔΕΗ που δεν είχε κάνει και καμιά τρομερή κίνηση. Μικρότερη η υποχώρηση για την Alpha Bank, η οποία βέβαια δεν είχε την άνοδο των άλλων τραπεζών.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Θα μπορούσε η αγορά να γυρίσει μέχρι τον κινητό των 200 ημερών. Πλέον είναι ένα καλό μαξιλαράκι. Ακόμα και λίγο πιο κάτω θα μπορούσε να πάει.

Οι διαθέσεις των αγοραστών θα καθορίσουν την έκταση της διόρθωσης, αλλά στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως χρειάζεται προσοχή. Δεν έγιναν όλα ρόδινα, επειδή αναβαθμιστήκαμε ή βγαίνουμε να πάρουμε 2 δισ. ευρώ από τις αγορές.

ΟΤΕ: Πάτησε τα 11 ευρώ και γύρισε πάλι πίσω. Συνεχίζει ο οργανισμός να αγοράζει ίδιες μετοχές.

ΟΠΑΠ: Προσπαθεί και αυτός να κρατήσει τα 9 ευρώ και έκλεισε πάνω από αυτά, ενώ δεν έγραψε τιμές κάτω από τα 9,04 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και εδώ γίνεται προσπάθεια για να υπερβεί τα 9 ευρώ. Υψηλό ημέρας στα 9,26 ευρώ και κλείσιμο στα 9 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έχει απόδοση χαμηλότερη της αγοράς και σήμερα ενισχύθηκε 1,04%. Θα μπορούσε να δει και επίπεδα πάνω από τα 20-21 ευρώ γιατί λόγω δημόσιας πρότασης έχει μείνει πίσω.

ΟΛΠ: Πάνω από τα 17 ευρώ η μετοχή με χαμηλό όγκο. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει η διοίκηση αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο.

Πάντως είναι φοβερό, να έχει ανάγκη από «επενδυτική βόμβα» η χώρα και να έρχεται ένας επενδυτές να θέλει να βάλει 500 εκατ. ευρώ και να του λένε όχι γιατί υπάρχουν μικροσυμφέροντα.

ΕΧΑΕ: Η δημοπρασία την έστειλε στο υψηλό ημέρας και στα 4,23 ευρώ. Με όγκο 111 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 0,71%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διόρθωσε και αυτή κατά 3,86% μετά από συναλλαγές 343 χιλ. τεμαχίων. Έκλεισε λίγο κάτω από τα 1,60 ευρώ. Διόρθωσε και η Άνεμος.

ATTICA GROUP: Με όγκο 162 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 5,43% και έκλεισε στα 1,36 ευρώ. Αποτίμηση 293 εκατ. ευρώ. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τις γνωστές φήμες να ακουστούν ξανά.

ΕΥΑΘ: Με όγκο 36 χιλ. τεμάχια παρακαλώ, ενισχύθηκε 4,31% και έκλεισε στα 4,60 ευρώ. Η αποτίμηση των 167 εκατ. ευρώ κατά την ταπεινή μας άποψη είναι αστεία.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκανε 1 εκατ. τεμάχια αλλά κράτησε το θετικό πρόσημο. Στα 0,5340 ευρώ με άνοδο 3,09%. Η αλλαγή ηγεσίας δημιουργεί προσδοκίες.

CENERGY: Υψηλός ο όγκος κράτησε μέρος των κερδών, αφού ψηλά έβγαιναν αρκετά χαρτιά. Προχωράει η συγχώνευση Eurobank-Grivalia και μάλλον θα πάρει τη θέση που μένει κενή στον FTSE 25.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης