Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ράλι του τελευταίου διαστήματος τελειώνει λίαν συντόμως – Αγόραζε στην φήμη... πούλα στην είδηση – Προσεχώς νέα αύξηση short

tags :
Το ράλι του τελευταίου διαστήματος τελειώνει λίαν συντόμως – Αγόραζε στην φήμη... πούλα στην είδηση – Προσεχώς νέα αύξηση short
Όλα λοιπόν εξηγούνται στην αγορά και βεβαίως για πολλοστή φορά το χρηματιστηριακό γνωμικό, αγόραζε στην φήμη και πούλα στην είδηση επιβεβαιώθηκε….
Τα ανοδικά περιθώρια της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς εξαντλούνται.
Το χρηματιστήριο έφθασε ενδοσυνεδριακά έως τις 723 μονάδες – το μέγιστο που αναμενόταν ήταν 750 μονάδες – οι τράπεζες μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι κατοχύρωσαν κέρδη, ενώ στα ομόλογα σημειώθηκαν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.
Το χρηματιστηριακό γνωμικό αγόραζε στην φήμη και πούλα στην είδηση επιβεβαιώθηκε.
Το βασικό ερώτημα είναι το χρηματιστήριο έφθασε έως τις 704 μονάδες και στα ομόλογα το 10ετές από 3,59% στο 3,67% τι πρόκειται να συμβεί προσεχώς;
1)Η αγορά μετά την ψήφιση του νέου νόμου Κατσέλη, την έκδοση 10ετούς ομόλογου από την Ελλάδα θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανοδική της κίνηση μεταξύ 730 και 750 μονάδες που είναι το μέγιστο τις εκτιμώμενης κίνησης.
Ανεξαρτήτως εάν θα κινηθεί προς την ζώνη των 730 με 750 μονάδων θα μπορούσε να ειπωθεί ότι υποχώρηση προς τις 680 με 650 μονάδες θα δημιουργήσει ξανά ευκαιρίες αγορών στο χρηματιστήριο.
Βασικό σενάριο είναι ότι τα περιθώρια διόρθωσης πτώσης είναι μεγαλύτερα από τα ανοδικά περιθώρια το επόμενο διάστημα.
2)Αναμένεται νέα αύξηση short θέσεων προσεχώς από Oceanwood και Lansdowne.
Όπως έγκαιρα είχε τονιστεί δεν παρατηρείται short covering δηλαδή κλείσιμο ανοικτών short θέσεων.
Τα short funds στις 750 μονάδες θα έδιναν μάχη…την οποία ίσως να μην χρειαστεί να την δώσουν.
3)Μετά την έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο – που θα είναι επιτυχής – με επιτόκιο 3,90% με 3,95% ουσιαστικά εξαντλούνται τα ανοδικά περιθώρια.
Συν τοις άλλοις ακόμη και να ξεπεραστούν τα εμπόδια στο νέο νόμο Κατσέλη όπως η έκθεση επιπτώσεων στις τράπεζες που πρέπει να εκπονήσει η ΤτΕ…για το πρώτο έτος τα οφέλη θα συμψηφιστούν με νέες προβλέψεις που θα μπορούσαν να φθάσουν τα 400 εκατ ευρώ ή μεταξύ 300 και 600 εκατ με βάση ορισμένες παραμέτρους.
4)Τα αποτελέσματα των τραπεζών στις 7 Μαρτίου η Eurobank που αναμένονται θετικά, σε συνδυασμό με των υπολοίπων τραπεζών μετά τις 25 Μαρτίου δεν θα δώσουν ισχυρή ώθηση…
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν προεξοφληθεί τα θετικά νέα
-Για τον διάδοχο νόμο Κατσέλη
-Για το APS ή Ιταλικό μοντέλο
-Σε μεγάλο βαθμό η έκδοση 10ετούς ομολόγου
Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκπληξη της Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα την 1η Μαρτίου δύο κλίμακες σε Β1 από Β3 δεν επέδρασε στην αγορά καθώς με τεχνικούς όρους ήταν κίνηση non event δηλαδή ουδέτερη γιατί η Fitch ήδη βαθμολογεί την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ- στην υψηλότερη μεταξύ των οίκων αξιολόγησης.
Όλα λοιπόν εξηγούνται στην αγορά και βεβαίως για πολλοστή φορά το χρηματιστηριακό γνωμικό, αγόραζε στην φήμη και πούλα στην είδηση επιβεβαιώθηκε….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης