Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αύξηση εταιρικών κερδών «βλέπει» η JPMorgan στη Wall Street το α’ τρίμηνο 2019, κόντρα στο κλίμα

Αύξηση εταιρικών κερδών «βλέπει» η JPMorgan στη Wall Street το α’ τρίμηνο 2019, κόντρα στο κλίμα
Αύξηση εταιρικών κερδών αναμένει η JPMorgan στη Wall Street το α’ τρίμηνο
Τη στιγμή που η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει υποχώρηση κερδών -σε ετήσια σύγκριση- για το σύνολο των εισηγμένων του S&P 500 το πρώτο τρίμηνο 2019, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2016, οι αναλυτές της JPMorgan εμφανίζονται πιο καθησυχαστικοί.
Όπως αναφέρεται σε σημείωμά προς τους επενδυτές, τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2018 δεν κρίνονται τόσο απογοητευτικά σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών, αν ληφθεί υπόψη η αντίδραση στις μετοχές των εισηγμένων.
Ενδεικτικά, κατά μέσο όρο, η κάθε μετοχή ενισχύθηκε κατά 0,7% στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Σε ό,τι αφορά στο παρόν, η αβεβαιότητα σχετικές με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές σχέσεις δε φαίνεται να επηρεάζουν όσο αναμενόταν τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σχολιάζεται, ενώ οι εισηγμένες δεν έχουν δεχθεί ακόμη σημαντικό πλήγμα στα έσοδα από τους δασμούς.
Αυτό αποδεικνύεται και από το «ράλι» των μετοχών τον περασμένο Ιανουάριο.
Τέλος, η αμερικανική τράπεζα δε συμμερίζεται τις προβλέψεις για υποχώρηση των περιθωρίων κέρδους των εταιρειών, ενώ ταυτόχρονα αναμένει ισχυρή στήριξη από τα προγράμματα-μαμούθ επαναγοράς μετοχών που έχουν προαναγγείλει οι εισηγμένες.
Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, η αύξηση των εταιρικών κερδών θα κυμανθεί σε 4%-5% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Τα διαγράμματα:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης