Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω προσδοκιών για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω προσδοκιών για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 375,09 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (4/3/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι πιέσεις στη Wall Street αντιστάθμισαν τις προσδοκίες για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας έως τα τέλη Μαρτίου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 375,09 μονάδες.


Με κέρδη 0,5% έκλεισε ο κλάδος πρώτων υλών, λόγω της έκθεσής του στην Κίνα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,08% κι έκλεισε στις 11.592,66 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,39% στις 7.134,39 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,51% στις 5.286,57 μονάδες.




Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,11% κι έκλεισε στις 20.718,30 μονάδες.


Τα κέρδη στο ιταλικό χρηματιστήριο πίεσε η μετοχή της Brembo (-4,1%), στον απόηχο των αποτελεσμάτων της για το 2018, τα οποία αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά σε μια επίτευξη συμφωνίας.
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε μάλιστα ότι είναι πιθανό στις 27/3 να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων Trump – Xi Jinping, προκειμένου να υπογράψουν τη μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Κίνα έχει προτείνει μείωση των δασμών στις εισαγωγές ορισμένων αμερικανικών προϊόντων, ζητώντας παράλληλα από την Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση.
Στα οικονομικά νέα, άνοδο 0,4% σημείωσαν τον Ιανουάριο οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της προγραμματισμένης εξόδου, στις 29 Μαρτίου 2019, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει με ή χωρίς συμφωνία.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχής της Daily Mail & General Trust σημείωσε άνοδο άνω του 4,4%, στον απόηχο της είδησης ότι η εταιρεία θα επιστρέψει 896 εκατ. λίρες στους μετόχους της.
Από την άλλη, η μετοχή της Nordea Bank σημείωσε πτώση 3,9%, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ένα φινλανδικό τηλεοπτικό κανάλι θα μεταδώσει μια εκπομπή που θα αναφέρεται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης