Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου και πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, ζήτησε ο Αβραμόπουλος

Ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου και πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, ζήτησε ο Αβραμόπουλος
Την ανάγκη ταχύτερης επεξεργασίας των αιτημάτων ασύλου, υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνάντησης
Την ανάγκη ταχύτερης επεξεργασίας των αιτημάτων ασύλου, προκειμένου να αυξηθούν οι επιστροφές των μεταναστών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στα νησιά, υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/3/2019) στην Αθήνα, με θέμα τον συντονισμό της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τις ελληνικές αρχές «αποτελεσματικό συντονισμό και επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων και εκκρεμών δράσεων».
Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι «πρέπει η οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αξιοποιηθεί πλήρως, μεταξύ άλλων για την παροχή βοήθειας σε ευάλωτους μετανάστες, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι» και να δοθεί προτεραιότητα στην αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε χρηματοδότηση επιπλέον 289 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της διαχείρισης της μετανάστευσης, μεταξύ άλλων και για την προσαρμογή των δομών στις χειμερινές συνθήκες, και ζήτησε την πλήρη «αξιοποίηση από τις ελληνικές αρχές των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και προδιαγραφές».
Η συνολική χρηματοδοτική στήριξη προς τη χώρα έχει ανέλθει σε περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε για ακόμα μία φορά ότι η Επιτροπή «έχει από την πρώτη στιγμή στηρίξει την Ελλάδα οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά και στέκεται πάντα στο πλευρό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης