Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό σχεδόν 6 εβδομάδων ο χρυσός - Στο -0,9% και τα 1.287,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό σχεδόν 6 εβδομάδων ο χρυσός - Στο -0,9% και τα 1.287,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,9% ή 11,70 δολ., στα 1.287,50 δολ. ανά ουγγιά
Με νέες απώλειες, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (4/3/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν έξι εβδομάδων, με το πολύτιμο μέταλλο να αποτυγχάνει να επωφεληθεί από το απότομο αρνητικό γύρισμα στη Wall Street.
Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν βαριές απώλειες, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωναν στο άνοιγμα, καθώς ορισμένα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες των ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 0,6% τον Δεκέμβριο, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία έχασε momentum στα τέλη του 2018, ενώ, από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,2% για τον Δεκέμβριο.
Στο σύνολο του 2018, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4,1% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από το 2011.
Νωρίτερα, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραφαν άνοδο, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά σε μια επίτευξη συμφωνίας, με το «CNBC» να μεταδίδει συγκεκριμένα ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα «τελικά στάδια».
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε μάλιστα ότι είναι πιθανό στις 27/3 να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων Trump – Xi Jinping, προκειμένου να υπογράψουν τη μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,9% ή 11,70 δολ., στα 1.287,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96,7 μονάδες.
Η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,317 δολ., ενώ το ευρώ σημείωνε απώλειες 0,4% στο 1,133 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε βαριές απώλειες περίπου 2,5%, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από την εβδομάδα έως τις 17 Αυγούστου 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης