Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε υψηλά 6 ετών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του ιαπωνικού κλάδου υπηρεσιών επεκτάθηκε για 29ο συνεχόμενο μήνα
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι ετών επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Markit, υποδεικνύοντας ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει σε καλή κατάσταση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,3 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για 29ο συνεχόμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013, και συγκεκριμένα στις 54,5 μονάδες έναντι 52,1 μονάδων τον Ιανουάριο, εν μέσω ισχυρότερων πωλήσεων, νέων προϊόντων και αύξησης της ζήτησης από το εξωτερικό.
«Ο κλάδος υπηρεσιών της Ιαπωνίας παρέμεινε ανθεκτικός τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες, εάν η οικονομία αποφύγει την ύφεση».
«Σε αντίθετση με τις μη υποστηρικτικές παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες και την επικείμενη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, οι κίνδυνοι για τον ιαπωνικό επιχειρηματικό κύκλο αυξάνονται», επεσήμανε ο κ. Hayes.
Όσον αφορά τον σύνθετο δέικτη PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών, καταγράφηκε ορικαή επιβράδυνση στις 50,7 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον Ιανουάριο, καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δυόμισι ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης