Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το δεκαετές και οι κινήσεις στις τράπεζες κρίνουν την πορεία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το δεκαετές και οι κινήσεις στις τράπεζες κρίνουν την πορεία
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία της έκδοσης της ελληνικής δεκαετίας για πρώτη φορά από το 2010 θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών. Ένα καλό επιτόκιο κοντά σε αυτό που διαπραγματεύεται δηλαδή γύρω από το 3,60% θα είναι θετική εξέλιξη. Τώρα αν κλείσει στο 4% θα είναι κάπως τσιμπημένο…

Μην έχετε αυταπάτες, είναι ήδη καλυμμένο και με καλή υπερκάλυψη. Η χρονική συγκυρία είναι καλή και επιτρέπει αισιοδοξία.

Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή διόρθωση αλλά και της ανακοίνωσης νέας αύξησης των short θέσεων σε Εθνική και Eurobank. Η αύξηση έγινε τέλη Φεβρουαρίου.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Όχι μόνο δε μείωσαν με την πρόσφατη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών, αλλά βρήκαν και ευκαιρία να αυξήσουν περαιτέρω. Ποιος θα είναι ο νικητής θα κριθεί αργότερα.

Το ομόλογο επίσης της Aegean θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα και πρέπει να πούμε πως το timing είναι άριστο. Καλύτερη περίοδο δεν θα μπορούσε να πετύχει η εισηγμένη.

Μεταβλητότητα θα πρέπει επίσης να περιμένουμε αφού από τη μία τα κέρδη είναι μεγάλα και από την άλλη η αισιοδοξία είναι σε υψηλά επίπεδα άρα υπάρχουν τοποθετήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η μεταβλητότητα που υπάρχει φαίνεται από τα πρώτα λεπτά. Η Πειραιώς άνοιξε στα 1,22 ευρώ και γύρισε στα 1,20 με τον αγοραστή να είναι στα 1,1910 ευρώ.

Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να κλείσουν τα ανοίγματα. Τέτοια ανοίγματα πάντως είναι πιθανό σήμερα να ενεργοποιήσουν αρκετές φορές τον μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας.

Η Alpha Bank έχει μικρή άνοδο, η Εθνική μικρές απώλειες όπως και η Eurobank. Συνολικά το ΧΑ κινείται σταθεροποιητικά με μικρές απώλειες και χαμηλό τζίρο.

ΔΕΗ: Προσπαθεί να μείνει πάνω από τα 1,50 ευρώ και το καταφέρνει. Η άνοδος πάνω από τα 1,60 ευρώ δεν μπόρεσε να κρατηθεί.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Δημοσίευσε αποτελέσματα και βλέπουμε πως υπάρχει περιθώριο λόγω της αξίας των ακινήτων αν αφαιρεθούν τα δάνεια, αλλά και λόγω καθαρής θέσης.

Ο κλάδος κατά την ταπεινή μας άποψη έχει προοπτικές και φαίνεται από την αποτίμηση των ακινήτων. Εδώ οι προοπτικές στα καλά ακίνητα ίσως είναι μικρότερες αφού όλοι έχουν πέσει στα ποιοτικά.

Ακούμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για πολλούς τύπους ακινήτων, άρα όσοι έχουν καλά ακίνητα θα έχουν αποδόσεις καλές για ένα διάστημα, μέχρι να πιεστούν και να πάνε σε χαμηλότερα επίπεδα. Όμως τώρα έχουμε από τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Υπάρχει χαμηλή διασπορά στη μετοχή και με λίγα κομμάτια όπως σήμερα μπορεί να καταγράψει σημαντικές απώλειες. Στο -8,24% και στα 0,78 ευρώ με όγκο 55 τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Και αυτή η εισηγμένη έχει καλό χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Η αποτίμηση των 3,7 εκατ. ευρώ μάλλον δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία. Στα 0,45 ευρώ με απώλειες 10% και όγκο 11 τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Η αποτίμηση των 27,6 εκατ. ευρώ επίσης δεν αποτυπώνει την αξία των ακινήτων του ομίλου και δεν προσμετράμε την αξία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης