Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Η στελέχωση του γαλλικού κλάδου υπηρεσιών αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον Ιανουάριο
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών της Γαλλίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Markti, επιστρέφοντας σε επέκταση, μετά τη συρρίκνωση που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 47,8 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, ξεπερνώντας τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον κλάδο υπηρεσιών όσο και τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας, σημειώθηκε επίσης άνοδος πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 50,4 μονάδες, έναντι 48,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Με τα χειρότερα από τις διαδηλώσεις να έχουν περάσει, η σύνθετη ανάκαμψη ενισχύθηκε από τα σημάδια ανάκτησης στον κλάδο υπηρεσιών», σημείωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «οι πάροχοι υπηρεσιών αύξησαν κατά συνέπεια τον αριθμό των υπαλλήλων με πιο γρήγορα ρυθμό σε σχέση με τον Ιανουάριο».
«Ωστόσο, παρά την επιστροφή της επέκτασης, είναι σαφές ότι η Γαλλία έχει ακόμα δρόμο να διανύσει προκειμένου να φθάσει στο αναπτυξιακό της δυναμικό», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «οι όγκοι των νέων επιχειρήσεων συνέχισαν να μειώνονται, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση δεν έχει ανακάμψει πλήρως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης