Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Jeff Bezos - Στα 131 δισ. η περιουσία του

Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Jeff Bezos - Στα 131 δισ. η περιουσία του
Την πρώτη τριάδα της κατάταξης του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους συμπληρώνουν οι Gates και Buffett
Σταθερά στην κορυφή της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους της υφηλίου, την οποία συντάσσει το περιοδικό Forbes, βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos.
Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο Bill Gates και ο W. Buffett, ενώ ο Mike Bloomberg «ανέβηκε» δύο θέσεις και ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, υποχώρησε κατά τρεις θέσεις.
Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes που ανακοινώθηκε σήμερα 5/3, η περιουσία του 55χρονου Bezos, που βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα ανακοινώνοντας το διαζύγιό του, αυξήθηκε κατά 19 δισεκ. σε σχέση με πέρυσι, για να φθάσει τα 131 δισεκ. δολάρια.
Ο Bezos, που κατέχει περίπου το 16% της Amazon και αποτελεί συχνά στόχο της αριστερής πτέρυγας του αμερικανικού κόμματος των Δημοκρατικών, αυξάνει τη διαφορά με τον δεύτερο Gates, συνιδρυτή της Microsoft που έγινε φιλάνθρωπος.
Στα 63 του, ο Gates είδε την περιουσία του να αυξάνεται μεν, αλλά σχετικά λιγότερο, για να φθάσει τα 96,5 δισεκ. δολάρια έναντι 90 δισεκ. δολαρίων πέρυσι.
Τρίτος, ο επενδυτής W. Buffettt, 88 ετών, ο οποίος βλέπει την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,5 δισεκ. δολάρια, στα 82,5 δισεκ.
Από αυτό το σημείο και κάτω αρχίζουν οι διαφορές: αν ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου LVMH Arnault παραμένει στην τέταρτη θέση, ο πρόεδρος του Facebook Mark Zuckerberg «χάνει» σχεδόν εννέα δισεκ, δολάρια, υποχωρώντας από την πέμπτη στην όγδοη θέση.
Μπορεί να παραμένει ο πιο νέος από τους δέκα πρώτους, όμως ο Mark Zuckerberg βρίσκεται πίσω από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim, τον Ισπανό A. Ortega, ιδρυτή των Inditex και Zara και τον Αμερικανό συνιδρυτή της Oracle L. Ellison.
Ο Bloomberg, ιδρυτής της ομώνυμης επιχείρησης οικονομικών πληροφοριών, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, καταλαμβάνει την ένατη από την ενδεκάτη θέση πέρυσι.
Στα 77 του, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 55,5 δισεκ. δολάρια έναντι 50 πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes.
Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κατάταξη, με 14 δισεκατομμυριούχους μεταξύ των 20 πρώτων.
Η Γαλλία έχει δύο εκπροσώπους, τον Μπερνάρ Αρνό και τη Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, κληρονόμο της L’ Oreal που κατατάσσεται 15η, μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 20 πρώτους.
Μεταξύ των υπολοίπων, μη Αμερικανών, στις 20 πρώτες θέσεις φιγουράρουν ο Ινδός Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, 13ος, και ο Κινέζος Μα Χουατένγκ, πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του διαδικτύου Tencent, 20ός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης